Γυρίζω το χρόνο στη Μπαρόκ περίοδο

Βρίσκομαι στο 17ο αι! Πώς νιώθω άραγε; Εννοείται δεν είμαι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη (ας πούμε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία ) όπου εκεί αναπτύχθηκαν αυτά το καλλίτεχνικά ρεύματα! Μόλις έχει τελειώσει η Αναγέννηση   που χαρακτηριστικό της ήταν να προσφέρει μια ηρεμία και ισορροπία στον θεατή και ακροατή! Πάμε στο Μπαροκ που το ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός μέσω της  υπερβολής.

Κοιτάξτε τους παρακάτω πίνακες:ο πρώτος είναι του Ιταλού  ζωγράφου Τιτσιάνο της Αναγέννησης(αριστερά) και ο 2ος είναι του Γάλλου ζωγράφου Πουσέν της περιόδου Μπαρόκ ( δεξιά)! Απεικονίζουν το ίδιο θέμα: Τις Βάκχες. Τις ιέρειεςτου Θεού (Βάκχου) ή Διονύσου που έτρεχαν στα δάση με ξέπλεκα μαλλιά, μανιασμένες, κάνοντας λατρευτικούς χορούς, καλώντας το Θεό να εμφανιστεί!

Για το έργο του Τιτσιανο σας προτείνω να ακούσουμε από youtube  το Exultate Deo, GiovaniPalestrina -coir -sola και να μεταφερθούμε νοερά σε μια τέτοια τελετή!  Για τον πίνακα του Πουσέν σας προτείνω Vivaldi που σας αρέσει το:Antonio Vivaldi-celo Live LaParmavera! Εδώ ακούτε το όργανο Βιολοντσέλο!

Σας παρακαλώ να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο επειδή θα κάνετε  μια παρουσίαση με αυτό το υλικό σε power point και να σχολιάσετε τα στοιχεία  που σαςπαρουσίασα πατώτας το : Άφησε ένα σχόλιο πάνω αριστερά!

Καλώς ήρθατε στο μάθημά μου

Skip to toolbar