Ο πιστός φίλος

   Στο παραμύθι, «Ο πιστός φίλος» του Όσκαρ Ουάιλντ, θα παρακολουθήσουμε τις συνέπειες που προκύπτουν όταν αγνά αισθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν τα αξίζουν. 

Η παρουσίαση της ιστορίας διαθέσιμη εδώ.

Η ιστορία  "O πιστός φίλος"

 

Ύμνος στη φιλία το τραγούδι από τη μεταγλώττιση του «Toy Story 1» (1995) στα ελληνικά. Τους στίχους έγραψε ο Τζίμης Πανούσης πάνω στη μουσική του Randy Newman για το τραγούδι «You've got a friend in me», που ακουγόταν στην αμερικανική ταινία κινούμενων σχεδίων, και το ερμήνευσαν ο στιχουργός και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

  Το «Toy Story 1» ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar και η πρώτη που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ήταν επίσης η πρώτη ταινία κινούμενων σχεδίων που προτάθηκε για Όσκαρ Σεναρίου. Θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες στο είδος της που έγιναν ποτέ.

Το φύλλο εργασίας ΕΔΩ.

    Η φιλία είναι μία από τα ομορφότερα αισθήματα του ανθρώπου. Του ανθρώπου μόνο; Όχι βέβαια! Παρακολουθώντας  το powerpoint και την ταινία μικρού μήκους Kitbull θα δούμε τη φιλία ανάμεσα σε ένα σκύλο και μία γάτα. Για τη ροή της ιστορίας φυσικά τα δύο ζώα έχουν και ανθρώπινες συμπεριφορές. Η παρουσίαση της ταινίας Kitbul διαθέσιμη εδώ.

 

Ταυτότητα της ταινίας

Υποψήφιο και για Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

    Η ταινία και παραγωγή της Kathryn Hendrickson, έχει σκηνοθετηθεί από τη Rosana Sullivan. Η ιδέα της ξεκίνησε από την αγάπη της στα ιντερνετικά βίντεο με γάτες. Επίσης έχτισε το χαρακτήρα της μικρής γάτας πάνω σε προσωπικές της εμπειρίες. Όταν ήταν έφηβη ήταν απόμακρη και ήταν δύσκολο για εκείνη να δημιουργήσει φιλίες. Η ταινία ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα animation της Pixar μιας και έχει γυριστεί με την τεχνική του hand drawn animation. Αν και το στούντιο έχει πειραματιστεί ξανά με το 2D animation στην επίσης μικρού μήκους ταινία «Day & Night», αυτή είναι το πρώτο της animation ζωγραφισμένο στο χέρι. Το Kitbull κυκλοφόρησε το επίσημο κανάλι Youtube της Pixar στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Λίγα λόγια για την ταινία

     Από τις λέξεις kitten και pitbull προέκυψε το «Kitbull», μια ταινία με ήρωες ένα μονίμως φοβισμένο γατάκι και ένα πίτμπουλ με άγρια όψη αλλά χρυσή καρδιά. Το πρώτο έχει μάθει να μην εμπιστεύεται κανέναν και ζει σε μια αυλή γεμάτη σκουπίδια. Το δεύτερο το μόνο που ψάχνει είναι λίγη παρέα και αγάπη - αυτή που δεν παίρνει από τον ιδιοκτήτη του. Οι συνθήκες και η μοναξιά τους φέρνουν κοντά και ο ένας βοηθά τον άλλον και οι δυο μαζί καταφέρνουν όσα ο καθένας μόνος του δεν είχε καν ονειρευτεί.
    Η διδακτική αυτή ιστορία πραγματεύεται το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων. Πόσα περιστατικά ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ή και βλέπουμε οι ίδιοι στους δρόμους. Γατάκια, σκυλάκια, αλλά και κάθε άλλο είδος πέφτει θύμα βασανισμού με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Από χτυπήματα μέχρι και υποσιτισμό, παραμέληση και πολλών άλλων ειδών βασανιστήρια. Εκτός από δάκρυα χαράς και συγκίνησης, μας μεταδίδει το μήνυμα πως όλα μπορούν να συμβούν με την καλοσύνη.

One Comment on “Ο πιστός φίλος

Leave a Reply