25η Μαρτίου 1821

Σήμερα λοιπόν είναι διπλή γιορτή, όπως ήδη γνωρίζετε! Γιορτάζουμε τον  Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά των Τούρκων. Μπορείτε, λοιπόν, να επισκεφθείτε την παρακάτω σελίδα όπου θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για το χρονικό των γεγονότων της Επανάστασης, μιας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε στην τάξη!

Σύντομο Χρονικό της Επανάστασης

Ο Θούριος του Ρήγα

Και τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε να λύσετε το παζλ και να αποκαλυφθεί ένας ήρωας της Επανάστασης!

Όπως θα είδατε και στο χρονικό με τα γεγονότα της Επανάστασης πολλοί καλλιτέχνες θέλησαν να αποτυπώσουν στα έργα τους τον ηρωισμό των Ελλήνων. Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικούς πίνακες με γεγονότα του 1821. Μπορείτε να ψάξετε επιπλέον και στο διαδίκτυο.

1821

Δραστηριότητα: Θα ήθελα να επιλέξετε έναν πίνακα και να γράψετε γι αυτόν δυο μικρές παραγράφους. Στην πρώτη θα αναφέρετε τον πίνακα που επιλέξατε, τον καλλιτέχνη και θα κάνετε μια μικρή περιγραφή( χρώματα, πρόσωπα, σκηνή). Στη δεύτερη παράγραφο μπορείτε να γράψετε τα συναισθήματα που σας προκαλεί ο πίνακας. Μπορείτε να μου στείλετε τις εργασίες σας είτε στο e-mail : gramkotani@sch.gr είτε να τις μοιραστείτε στα σχόλια με όλους. Άλλωστε δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση!

 

Leave a Reply