ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ…

         Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες, καλημέρα και καλή εβδομάδα!

     Μετά από δυόμισι μήνες μαθαίνουμε ότι θα γυρίσουμε στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε νικητές!   Βεβαίως είμαστε νικητές σε μία σπουδαία μάχη, αλλά όχι στον πόλεμο. Η τελική νίκη θα έρθει όταν εξαφανιστεί εντελώς από τη ζωή μας ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους άλλους!  
Κι αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσουμε να κάνουμε  ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Σήμερα στη Γλώσσα  θα έχουμε τα παρακάτω:
ΒΗΜΑ 1ο 
Βλέπουμε το διαδραστικό βίντεο - άσκηση  με θέμα τον κορωνοϊό στην κυψέλη μας (στον τοίχο ή ΕΔΩ στο μπλογκ).
 
ΒΗΜΑ 2ο 
Την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για ενεργητική και παθητική σύνταξη. Τα ξαναθυμόμαστε με μία άσκηση  στην κυψέλη μας. 
 
ΒΗΜΑ 3ο
Έχουμε καιρό να μιλήσουμε για ευθύ και πλάγιο λόγο. Θα κάνουμε μια άσκηση στην κυψέλη μας που  συμπεριλαμβάνει και τη "θεωρία".
 
ΒΗΜΑ  4ο
Ώρα για λίγη ορθογραφία! Θα γυρίσουμε στην ενότητα για τα βιβλία και θα δοκιμαστούμε σε σχετικό λεξιλόγιο. Πού θα βρούμε την άσκηση; Φυσικά στην όμορφη κυψέλη μας!
 
ΒΗΜΑ 5ο
Θα γράψουμε μια έκθεση για να περιγράψουμε και να αφηγηθούμε πράγματα για το διάστημα που πέρασε από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι και σήμερα. Μπορούμε να βάλουμε τίτλο: "Στην εποχή του κορωνοϊού". Θα αναφέρουμε τα βιώματά μας, τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας, τις εμπειρίες μας. Πώς περνούσαμε τις μέρες μας; Τι παίζαμε; Χαρήκαμε που ήμασταν επιτέλους τόσες ώρες με τους γονείς μας; Πώς ήταν το εξ αποστάσεως σχολείο; Τι μας άρεσε περισσότερο και τι δεν μας άρεσε; Τι θα θυμόμαστε για πάντα από τις ημέρες αυτές; Θα γράψετε γι΄αυτά και για πολλά άλλα που μόνο εσείς ξέρετε. 
         Εκτάκτως θα πάω και σήμερα στο σχολείο. Θα κάνουμε ΖΟΟΜ από εκεί και θέλω να πιστεύω χωρίς εμπόδια.  Τα λέμε λοιπόν στις 12.00΄ το μεσημέρι!

One Comment on “ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ…

Leave a Reply