ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ- 06/04/2021

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,

Στο σχολείο μας έχει συσταθεί Συντονιστική ομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που αποτελείται από τον Διευθυντή κ. Καρούμπη Ευστάθιο, την Υποδιευθύντρια κ. Χατζηχαλεπλή Νίκη και την εκπαιδευτικό κ. Γιαννακάκη Μαρία.

Όπως πληροφορηθήκατε, το σχολείο μας έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω πολλάπλών κρουσμάτων COVID-19 στη σχολική κοινότητα του ΕΕΕΕΚ Πειραιά μέχρι και τις 19/04/2021 και για τον λόγο συνεχίζουμε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση κυρίως μέσω του ιστολογίου του σχολείου (blog) το οποίο έχει δημιουργηθεί την περασμένη Άνοιξη όπου λόγω της πανδημίας έκλεισαν τα σχολεία. Για τον λόγο αυτό ίσως δείτε και παλαιότερες αναρτήσεις οι οποίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Στο ιστολόγιο αυτό οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πειραιά θα αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες και φύλλα εργασιών για τους μαθητές μας. Η παραπάνω δράση έχει σκοπό να διατηρήσει, έστω και από απόσταση, την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον χώρο αυτό θα υπάρχει, επίσης, υποστηρικτικό υλικό για τους φροντιστές των μαθητών από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικού του σχολείου μας που μπορείτε να συμβουλευτείτε παράλληλα με την τηλεφωνική, ή με άλλο πρόσφορο μέσο, επικοινωνία που παρέχεται από το σχολείο μας, για θέματα που σας απασχολούν.

Το ιστολόγιο του ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-eeeek-peiraia-distance-learning/

Πρόκειται για ένα δημόσιο ιστολόγιο όπου οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να ανοίξουν και να δουν το περιεχόμενό του με απλό πάτημα στο παραπάνω link χωρίς να χρειάζεται να γίνετε μέλη με κωδικούς.

Όπως θα δείτε, στη δεξιά στήλη του ιστολογίου υπάρχουν τα μαθήματα και οι υποστηρικτικές δομές που προσφέρονται στο σχολείο μας σε ξεχωριστούς φακέλους, όπου με απλό πάτημα μπορείτε να μεταβείτε στο αναρτημένο υλικό και να επιλέξετε δραστηριότητες και υλικό με δυνατότητα εκτύπωσης για να εργαστείτε ανάλογα.

Δίνεται η δυνατότητα να σχολιάσετε και να κάνετε ερωτήσεις στις δημοσιεύσεις αφού βάλετε το email και το όνομά σας και γράψετε το κείμενο που θέλετε στον χώρο των σχολίων κάτω από κάθε δημοσίευση.

Το υλικό στο ιστολόγιο ανανεώνεται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να αποτελέσει μια πηγή μάθησης και εξάσκησης των μαθητών μας σε δεξιότητες και γνώσεις.

Θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό να ενημερώσετε και εσείς όσους γονείς γνωρίζετε και δεν έχουν επισκεφτεί το site του σχολείου ή δεν έχουν δώσει το email τους σχετικά με την ύπαρξη του ιστολογίου μας, παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία που γίνεται από την κοινωνική υπηρεσία του σχολείου μας με σκοπό την πρόσβαση όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου μας.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση για συμμετοχή σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρωινές ώρες, όπως έχει καθορίσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρακαλείστε να δηλώσετε στο παρόν email ότι ενδιαφέρεστε.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες  επικοινωνείτε μέσω email ή τηλεφωνικά σε εργάσιμες μέρες και ώρες

Εκ μέρους της Συντονιστικής ομάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Γιαννακάκη Μαρία (διαχειρίστρια του blog )