Κουράγιο, Υπομονή και Ελπίδα

Αγαπημένα μου παιδιά, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Αυτό που συνέβη από την περασμένη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου όταν έκλεισε το αγαπημένο μας ΕΕΕΕΚ Πειραιά, που θα παραμείνει κλειστό και μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, ήταν και ξαφνικό και πολύ πικρό για όλους εμάς που αποτελούμε την μεγάλη οικογένεια της δομής μας.

 

Ενώ νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρέμεναν κλειστά, όλοι εμείς εργαζόμασταν προς όφελος του ειδικού πληθυσμού που εξυπηρετούμε στα πλαίσια της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα βρεθούμε και πάλι στις ωραίες μας αίθουσες και στο μεγάλο αύλιο χώρο την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου.

 

Στο μεταξύ ελπίζω να τα καταφέρατε έστω κλεισμένοι στα σπίτια και τα διαμερίσματά σας, όπως όλοι μας, και να μην υπήρξαν ιδιαίτερες εντάσεις και προβλήματα.

 

Σήμερα σας στέλνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας καθώς σε δύο εβδομάδες θα γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού μας, το γεγονός που κάθε χρόνο τέτοια εποχή φέρνει μαζί του τη γέννηση της ελπίδας για καλύτερες και χαρούμενες μέρες για όλους και όλες μας. Το μήνυμα που ελπίζω να γίνει αποδεκτό και κατανοητό από όλους μας είναι αυτό που έλεγαν οι παλιοί με τη φράση «μπόρα είναι θα περάσει». Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι και όλες είναι να οπλιστούμε με κουράγιο και υπομονή, να δούμε μπροστά μας το ελπιδοφόρο άστρο της Βηθλεέμ και να πιστέψουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου θα ξαναμπούμε στους κανονικούς ρυθμούς της γοητείας και του οφέλους που περικλείει η εκπαιδευτική διαδικασία. Εύχομαι τα καλύτερα και θα τα πούμε από κοντά την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Όπως πάντα με αγάπη,

Δρ. Νατάσσα Πιπεροπούλου