6ο ΜΑΘΗΜΑ – Πέμπτη, 30/4/2020

Παιδιά καλημέρα!!

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Μάιο ο οποίος θα μας βρει δυστυχώς μακριά από το σχολείο μας.. Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε με θετική σκέψη και αισιοδοξία ευελπιστώντας να ανοίξουμε έστω και για λίγο τον Ιούνιο. Μέχρι τότε, συνεχίζουμε τις επαναλήψεις και είναι μια καλή ευκαιρία να καλύψουμε τα κενά μας όπου αυτά υπάρχουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 θα κάνουμε τη δεύτερη σύνδεση στην ψηφιακή τάξη μας στην πλατφόρμα Webex. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως και στην πρώτη μας σύνδεση. Αν αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία ή έχετε κάποια απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής του σχολείου μας ώστε να σας κατατοπίσει σε ό,τι χρειαστείτε!

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχετε τις παρακάτω εργασίες:


ΓΛΩΣΣΑ

Επανάληψη στις δευτερεύουσες/ εξαρτημένες προτάσεις. Συγκεκριμένα σε αυτό το μάθημα στις:

α) ΤΕΛΙΚΕΣ β) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΕΣ γ)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ 

Εξάσκηση στις Εγκλίσεις

Αόριστο άρθρο

Οριστικό άρθρο

1 ΑΣΚΗΣΗ

2 ΑΣΚΗΣΗ -να κάνετε τη 2 στο τετράδιο  == (Οι λύσεις θα ανέβουν την Κυριακή ώστε να τη διορθώσετε)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


Για να θυμηθούμε την περίπτωση της εξίσωσης στην οποία ο άγνωστος είναι διαιρετέος ή διαιρέτης, βλέπουμε την ΠΡΩΤΗ και τη ΔΕΥΤΕΡΗ παρουσίαση.

Στη συνέχεια μελετάμε τη θεωρία και μέσα από εικόνες στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ κι έπειτα κάνουμε εξάσκηση με τις ασκήσεις που βρίσκονται κάτω ακριβώς από τη θεωρία:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Επανάληψη στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 (Ο οριζόντιος διαμελισμός της Ευρώπης).

Μελετάμε τη ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Εδώ βρίσκονται όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σε καρτέλες. Να μελετήσετε ΜΟΝΟ τις καρτέλες με τα ΝΗΣΙΑ και τις ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥΣ (κάνετε κλικ μόνο σε αυτές τις καρτέλες για να ανοίξουν και μετά κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα τους για μεγέθυνση). Στη συνέχεια να παίξετε το παιχνίδι ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (μόνο τα νησιά και τις χερσονήσους).




ΙΣΤΟΡΙΑ

Αφού κάνετε μια επανάληψη στα μαθήματα Β6.Οι Έλληνες των Παροικιών,  Β7.Οι  δάσκαλοι του Γένους,   Β8.Ρήγας Βελεστινλής και Αδαμάντιος Κοραής,   Β9.Τα κυριότερα επαναστατικά κινήματα  και   Β10.Οι αγώνες των Σουλιωτών, να απαντήσετε στις ερωτήσεις του κουίζ Ιστορίας  που θα σας στείλουμε με mail το Σάββατο για να έχετε χρόνο να μελετήσετε.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό "ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ" από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΔΩ

Ταξίδι στην αρχαία Ρώμη

Μουσείο μαστίχας Χίου

Εικονική περιήγηση στην Αγια Σοφία


(ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Ή ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.)


Να περνάτε όμορφα!!!

Leave a Reply