Τα Οδυσσόπουλα οργανώνονται

2η εβδομάδα 15/2/2021-21/2/2021

Η 2η εβδομάδα συνοδεύτηκε με την αποκάλυψη του συνεργαζόμενου σχολείου... Το Αρσάκειο Δημοτικό Πάτρας θα είναι το σχολείο που θα συνταξιδέψει μαζί μας! Είμαστε όλοι χαρούμενοι και ανυπομονούμε για την πρώτη  γνωριμία! Μέχρι τότε όμως πρέπει να οργανωθούμε για να συστηθούμε σωστά!

Στόχος της εβδομάδας, λοιπόν, είναι η δημιουργία ομάδων. Η τάξη χωρίζεται σε 3 ομάδες των 7 ατόμων η καθεμία και η κάθε ομάδα αποφασίζει δημοκρατικά το όνομά της. Μια ομάδα όμως εκτός από όνομα χρειάζεται και ένα έμβλημα, ένα σήμα, μια σημαία τέλος πάντων! Έτσι αφού βρήκαμε τα ονόματά μας συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία της σημαίας μας. 

Οι ομάδες μας και τα εμβλήματά τους

Το ταξίδι μας για αυτήν την εβδομάδα είχε χαρακτήρα οργάνωσης. Έτσι, εκτός από την σύσταση των ομάδων, πήραμε από ένα κομμάτι μας για να το δουλέψουμε, να το οργανώσουμε και να το παρουσιάσουμε στο συνεργαζόμενο σχολείο μας σε 2 εβδομάδες από τώρα!

Η πόλη, το σχολείο και η τάξη είναι τα 3 βασικά θέματα των παρουσιάσεών μας και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρουσιάσουμε τα έργα μας. Εμείς επιλέξαμε το συνεργατικό εργαλείο παρουσιάσεων της Google,  ώστε να μπορούμε να έχουμε όλοι μαζί πρόσβαση σε ένα έγγραφο. Θα μάθουμε και θα εξοικειωθούμε με αυτό σταδιακά.

Ας ταξιδέψουμε και ας μάθουμε παρέα!

Άλλωστε η καλή ομάδα κάνει το ταξίδι απολαυστικότερο!!!

Leave a Reply