Η πρώτη μας Τηλεδιάσκεψη: Πάτρα-Ορεστιάδα

Η ημέρα της Τηλεδιάσκεψης...

6η εβδομάδα (15/3/21-19/3/21)_μέρος β΄

Την Πέμπτη 18/3/21, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021», πραγματοποιήθηκε το πρώτο προγραμματισμένο ταξίδι τής Ε1 τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας και της Ε΄ τάξης του 4ου Δ.Σ. Ορεστιάδας. Την ΤΔ  συντόνισαν οι δασκάλες των τάξεων κ.Αφροδίτη Λεολέη και κ.Μαρία Χατζηλούδη αντίστοιχα. 

Στην πρώτη μας αυτή συνάντηση χαιρέτισαν οι :
  • Νικολαΐδης Νικόλαος: Διευθυντής του 4ου Δ.Σ. Ορεστιάδας και Πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας
  • Μανάφη Ιωάννα: Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Μαρία Τουλιάτου: Διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Πατρών
  • Σοφία Σταθοπούλου: Συντονίστρια Θετικών μαθημάτων των Δημοτικών Σχολείων της Φ.Ε.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και για την στήριξή σας!

Οι μαθητές και των δύο σχολείων παρουσίασαν την πόλη, το σχολείο και την τάξη τους. Μοιραζόμαστε μαζί σας δείγμα των παρουσιάσεων των μαθητών:  

Οι παρουσιάσεις του σχολείου μας, 4ο Δ.Σ. Ορεστιάδας: 

Οι παρουσιάσεις του Αρσάκειου Δημοτικού Πάτρας:

Ακολούθησε η ανάδειξη του θέματος του προγράμματος, το οποίο ονομάζεται «Ζητείται ελπίς στην μετά-covid εποχή». Το βίντεο αφόρμησης για την ανάδειξη του θέματος, καθώς  επίσης και το κοινό έργο-Padlet που δημιουργήθηκε με τις απαντήσεις τους. Το θέμα αναδείχτηκε με μεγάλη ευκολία και τα λόγια των παιδιών μετέφεραν έναν συγκινητικό, αλλά παράλληλα και αισιόδοξο παλμό.

Για να δείτε το κοινό  μας έργο σε αυτήν την πρώτη τηλεδιάσκεψη πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

1616246137τι (ανα)ζητάμε για την μετά-covid εποχή; - el.padlet.com

 

Το θέμα του φετινού μας προγράμματος θα έχει ως κέντρο την ελπίδα! 

 

  Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο ενθουσιασμός και η χαρά ήταν έκδηλη και από τα δύο μέρη! Μέσα από αυτήν την ψηφιακή συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας! Συνεχίζουμε λοιπόν το ταξίδι μας με οδηγό την ΕΛΠΙΔΑ και  ανανεώνουμε το ραντεβού μας, ανυπομονώντας για την επόμενή μας συνάντηση!

Τα Οδυσσόπουλα της Ορεστιάδας  συγκέντρωσαν τις εντυπώσεις τους και τις εμπειρίες τους από αυτή την πρώτη συνάντηση στο επόμενο άρθρο του Blog!

 

 

 

Leave a Reply