Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη: Πάτρα-Ορεστιάδα

Η εβδομάδα μας κλείνει με μια συνάντηση που την περιμέναμε εδώ και ένα μήνα περίπου!

Την Παρασκευή 16/4/2021 η Ε τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας συνδέεται σε τηλεδιάσκεψη με την Ε΄ τάξη του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Στόχος της 2ης τηλεδιάσκεψης ήταν μέσα από τη συνδιδασκαλία, η συνεργατική διερεύνηση του θέματος του προγράμματός μας «Ζητείται ελπίς… στην μετά Covid εποχή» και η ανάδειξη των υποενοτήτων του. Ο συντονισμός και η καθοδήγηση έγινε από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων  Αφροδίτη Λεολέη και  Χατζηλούδη Μαρία. Ευχαριστούμε τον καθηγητή Πληροφορικής του Αρσακειου Πάτρας κ. Χρήστο Ζώτο για την πολύτιμη βοήθεια, και τις εκπαιδευτικούς κα Αγγελική Παπαλαμπρακοπούλου και κα Κωνσταντίνα Κωστοπούλου για την παρουσία και τη βοήθειά στην επίβλεψη των υπο-ομάδων εργασίας.

Τα δύο σχολεία μας συναντήθηκαν διαδικτυακά και πάλι, αψηφώντας την γεωγραφική απόσταση μέσα σε ένα φιλικό κλίμα!

Δείξαμε τις ομαδικές-εξ αποστάσεως  δημιουργίες μας με το συννεφόλεξο και τον ψηφιακό συνεργατικό πίνακα για τον Αντώνη Σαμαράκη και αφού πέρασε η πρώτη...ντροπή,  ήρθε η ώρα για να αποφασίσουμε τι δρόμους θα χαράξουμε για να αναζητήσουμε την ελπίδα στην εποχή του Κοροναϊού!

Μετά από συζήτηση με όλα τα παιδιά της Ορεστιάδας και της Πάτρας καταλήξαμε στις παρακάτω "διαδρομές"

Αμέσως χωριστήκαμε σε 5 ομάδες μέσω Webex Breakout Rooms και κάθε ομάδα είχε μαθητές/τριες από την Πάτρα και την Ορεστιάδα. Οι ομάδες μας είχανε μπροστά τους 10 λεπτά για να αποφασίσουν το όνομα της ομάδας και  σκεφτούν οτιδήποτε θα ταίριαζε με τη διαδρομή τους!

Η ώρα κύλησε γρήγορα και οι ομάδες επέστρεψαν σύντομα στην ολομέλεια! Εκεί  ο γραμματέας της κάθε ομάδας παρουσίασε επιγραμματικά  τις ιδέες και τις σκέψεις των υπολοίπων μελών  και με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευτικών της τάξης συμπληρώθηκε το αρχικό μας σχεδιάγραμμα. 

Τα θέματα που βγήκανε ήταν πολλά και με αυτά θα καταπιαστούμε τις επόμενες εβδομάδες!

Για να μπορέσουμε όμως να επικοινωνήσουμε εύκολα και με ασφάλεια με το συνεργαζόμενο σχολείο μας οι δασκάλες μας μάς ανακοίνωσαν ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχουμε μια κοινή σελίδα επικοινωνίας, όπου θα μπορούμε μέσω κωδικού να μιλάμε με τις ομάδες μας και να συντονίζουμε την ομαδική μας εργασία.

Όμως αλήθεια, τι κανόνες χρειαζόμαστε για να επικοινωνούμε σωστά στο διαδίκτυο;

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και ευχηθήκαμε η επόμενη τηλεδιάσκεψη να μας βρει στις αίθουσες των σχολείων μας!
Μέχρι τότε υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την ΕΛΠΙΔΑ ζωντανή στην καρδιά μας!

 

Leave a Reply