Κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο

11η εβδομάδα (19/4/21-23/4/21)

Μια εβδομάδα πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα, τα μαθήματα συνοδευόταν από την κούραση της τηλεκπαίδευσης και την ανυπομονησία των διακοπών! Ασχοληθήκαμε στο πλαίσιο των μαθημάτων μας με πασχαλιάτικά θέματα, αλλά ταυτόχρονα αφιερώσαμε λίγο χρόνο για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση...

Με αφορμή την μελλοντική συνεργασία των μεικτών ομάδων μας με την Πάτρα και την επικοινωνία μας μέσα από την κοινή μας σελίδα που υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αναφερθήκαμε στον σωστό τρόπο επικοινωνίας σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον.

Αρχικά παρακολουθήσαμε με προσοχή ένα βιντεάκι με 10 βασικούς κανόνες Netiquette

Έπειτα, ξαναείδαμε το βίντεάκι σταματώντας σε κάθε κανόνα, συζητώντας την αναγκαιότητά του και για ποιον λόγο είναι σημαντικό να τον ακολουθούμε.

Ανεβάσαμε στον τοίχο της e-me την αφίσα από το Saferinternet4kids.gr

Την επόμενη μέρα θυμηθήκαμε και επεκτείναμε τη συζήτηση που προηγήθηκε μέσα από μια ακόμα σχετική παρουσίαση.

Στο τέλος, ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε ποιοι θα είναι οι κανόνες της δικής μας διαδικτυακής κοινότητας και πόσο σημαντικοί και απαραίτητοι είναι για να λειτουργήσουν όλα ομαλά!
Με μια ακόμα γρήγορη δημοσκόπηση Mentimetre τα Οδυσσόπουλα κατέγραψαν τους δικούς τους κανόνες! Το αποτέλεσμα μέσα από ένα συννεφόλεξο:

Η εβδομάδα τελείωνε και φυσικά, έπρεπε να κάνουμε και μια πασχαλινή ψηφιακή κάρτα για το καλό! Ήταν μια πρώτη αφορμή για να δούμε πώς λειτουργεί το εργαλείο postermywall !

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της! Αποχαιρετηθήκαμε και υποσχεθήκαμε να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε στις τάξεις μας με ασφάλεια!

Καλό Πάσχα!!!

Καλή Ανάσταση σε όλους!!!

 

Leave a Reply