Κοινό Βlog Ορεστιάδας-Πάτρας!

14η εβδομάδα

24/5/2021  με 30/5/2021

 

Την εβδομάδα αυτή δόθηκε στους μαθητές των δύο σχολείων ο σύνδεσμος ενός κοινού Blog που δημιουργήθηκε μέσα στο σύστημα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών να επικοινωνήσουν με τα παιδιά του απομακρυσμενου σχολείου και να μοιραστούν ιδέες και πληροφορίες εκφράζοντας συναισθήματα και θέτωτας ερωτήματα για όσα ήθελαν να μάθουν από τους "σημαντικούς άλλους".

Το κοινό Blog περιλαμβάνει ξεχωριστό χώρο επικοινωνίας για κάθε ομάδα, με χρήση αντίστοιχου κωδικού, ώστε να χαρακτηρίζεται από ιδιωτικοτητα και ασφάλεια για τους μικρούς μαθητές. Τα σχόλια εγκρίνονται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό μετά από προσωπικό φιλτράρισμα!

Μέσα σε αυτό το ασφαλές ασύγχρονο περιβάλλον δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πάτρας και της Ορεστιάδας να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν για όσα αφορούν το θέμα, την έρευνα τους, το μελλοντικό τους έργο και ότι άλλο σχετίζεται με την σχολική ζωή.

Ήδη τα πρώτα σχόλια των ομάδων έχουν σταλεί!

Η Τεχνολογία είναι εδώ για να γεφυρώσει την απόσταση με πολλά και διαφορετικά εργαλεία, αρκεί να τα χρησιμοποιούμε σωστά και με σύνεση, μικρά μου Οδυσσόπουλα!

 

 

Leave a Reply