3η ΤΔ Ορεστιάδα-Πάτρα

Η 15η εβδομάδα του προγράμματος; ξεκίνησε με τη διεξαγωγή της 3ης Τηλεδιασκεψης της τάξης μας με την Ε τάξη του Αρσάκειου Δημοτικού Πάτρας!

Στις 11.00 π.μ. συνδεθήκαμε επιτέλους μέσα από την τάξη μας και ανταμώσαμε με τα υπόλοιπα Οδυσσόπουλα στην Πάτρα! Εμείς είχαμε την κάμερα σε θέση που φαινόταν όλη η τάξη μας και μπροστά βάλαμε την έδρα, ώστε να κάθονται κάθε φορά τα μέλη της ομάδας που έπρεπε να παρουσιάσουν! Το συνεργαζόμενο σχολείο μας είχε διαμορφώσει ένα ειδικό χώρο με φόντο ένα μήνυμα καλωσορίσματος!

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με χαιρετισμό και των δύο πλευρών και στην πρώτη φάση δείξαμε όσα συζητήσαμε και μάθαμε τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το πρόγραμμα Οδυσσέας. Θυμηθήκαμε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, την ταινία μικρού μήκους και τα μέρη της αφήγησης, το κοινό Blog επικοινωνίας μας και καταλήξαμε στην έρευνα που έκαναν οι ομάδες μας.

Στη δεύτερη φάση η κάθε τοπική και απομακρυσμένη ομάδα παρουσίασε πληροφορίες που εντόπισε μέσα από διαδικτυακά άρθρα και εντοπίσαμε στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση. Μέσα από τη συνεργασία και τη δουλειά όλων μας συγκεντρώσαμε πλήθος πληροφοριών για τα θέματα που μας απασχολούν. Τα μέλη κάθε ομάδας παρουσίασαν και συζήτησαν για τα ευρήματά τους. Μια από τις ομάδες της Πάτρας μας έδειξαν και μια συνέντευξη που πήραν από τη σχολική ψυχολόγο τους.

Ο ήχος δεν μας βοηθούσε πάντα και γι' αυτό οι πληροφορίες των δύο ομάδων θα καταγράφουν και στο κοινό Βlog μας, ώστε να μπορούμε να τις αξιοποιήσουν μελλοντικά στις ιστορίες μας!

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι δασκάλες μας Αφροδίτη Λεολέη και Χατζηλούδη Μαρία μας εξήγησαν πώς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από εδώ και πέρα με σκοπό να δημιουργήσουμε τις δικές μας ψηφιακές ιστορίες.

Καιρός για δημιουργίες Οδυσσόπουλα!!!

Leave a Reply