Και οι ψηφιακές μας ιστορίες ξεκινούν….

15η εβδομάδα

Από 31/5/21 μέχρι 4/5/2021

Δημιουργία ομαδικών σεναρίων και εκμάθηση του λογισμικού Book Creator

Η εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα με την 3η Τηλεδιάσκεψη, αλλά δεν σταμάτησε εκεί!!!Περάσαμε πλέον στο κομμάτι της συνεργατικής δημιουργίας με την βοήθεια των εργαλείων που μας παρέχει η Τεχνολογία!

Ομαδική δημιουργία βασικών σκηνών σεναρίου

Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε ξανά στις ομάδες μας και να αποτυπώσουμε το ταξίδι μας στον "Οδυσσέα" μέσα από ψηφιακές ιστορίες!  Πάνω στο φυλλάδιο των 6 καρέ τα Οδυσσοπουλα έπρεπε να αποτυπώσουν τη βασική πορεία των ιστοριών τους. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, μόνο με σκίτσο σκηνών, με έναν υπότιτλο και με το είδος της μουσικής ή του ήχου που θα συνοδεύει την σκηνή.  Δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Οι ιδέες και η φαντασία μας είχαν σκουριάσει....μα όταν έγινε η αρχή σιγά σιγά κάθε μέλος της ομάδας έβαζε και το δικό του λιθαράκι. Ούτε η συνεργασία σε όλες τις ομάδες ήταν εύκολη, όμως γρήγορα καταλάβαμε ότι όταν είμαστε μέλη μιας ομάδας οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας! 

Ομάδες επί τω έργω!

Οι ιστορίες μας στην πρώτη τους μορφή!

Γνωριμία με την εφαρμογή  Book Creator

Μα πώς θα ζωντανεύσουν οι ιστορίες μας;;; Πώς θα τα κάνουμε εμείς όλα αυτά;;; Είναι δυνατόν να τα καταφέρουμε;;;

Πολλά τα ερωτήματα την προηγούμενη εβδομάδα. Γι'  αυτό και η γνωριμία με το λογισμικό δημιουργίας διαδραστικών ιστοριών ήταν απαραίτητη. Τα Οδυσσόπουλα είδαν πρώτα ένα βίντεο οδηγιών στο σχολείο, το οποίο όμως ανέβηκε και για ασύγχρονη παρακολούθηση  στην κυψέλη της τάξης μας. Έπειτα δόθηκαν τα φυλλάδια οδηγιών όπου περιγράφουν βήμα βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να εξερευνήσουν το νέο αυτό εργαλείο. Παρακάτω το βιντεάκι και το pdf :

Αντίγραφο του Οδηγίες Βοοκ Creator_Οδυσσόπουλα

Έντυπος οδηγός που δόθηκε στα παιδιά

2η φάση σχολίων στο κοινό Blog

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την 3η τηλεδιάσκεψη; Τι ειπώθηκε; Τι κάνουμε τώρα και τι να κάνουν άραγε οι συνεργάτες μας από την Πάτρα; Με μία διδακτική ώρα στο εργαστήριο τα Οδυσσόπουλα Ορεστιάδας έγραψαν ελεύθερα σχόλια για να επικοινωνήσουν με τα υπόλοιπα απομακρυσμένα μέλη των ομάδων τους.  Σύντομα ήρθαν και οι πρώτες απαντήσεις! Πόσο ωραίο να μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνούμε!!!

Μια γεμάτη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της!

Επικοινωνήσαμε, παρουσιάσαμε, συνεργαστήκαμε, αγχωθήκαμε,

μάθαμε, δημιουργήσαμε, κάναμε άλμα μάθησης μαζί!

Το ταξίδι συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα, Οδυσσόπουλα!

Leave a Reply