Συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Οδυσσέα

Την Τρίτη 22/6/21, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικών θεμάτων,  η τάξη μας συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με το Δημοτικό Σχολείο Καλυβών Κρήτης! Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχε η Στ τάξη Καλυβών με υπεύθυνο τον κ. Συννεφάκη και η Ε τάξη του 4ου Δημοτικού Ορεστιάδας με την κ. Χατζηλούδη. Χαιρέτησαν την εκδήλωση  και παρακολούθησαν την παρουσίαση των έργων η Συντονίστρια ΑΜΘ κ. Μανάφη και ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νικολαΐδης.

Τα Οδυσσόπουλα παρακολούθησαν το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ τάξης και εντυπωσιάστηκαν από την ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν οι μαθητές των Καλυβίων. Μερικά πλάνα την ώρα που παρακολουθούσαν την ταινία. Αναρωτήθηκαν πόσο καιρό τους πήρε να την γυρίσουν και γιατί δεν είχαμε κάνει κι εμείς μία (!).

Στιγμιότυπα από την ταινία μικρού μήκους του Δ.Σ. Καλυβών

Μετά την προβολή της εξέφρασαν απορίες και ερωτήματα για τον τρόπο που έδρασαν οι μαθητές. Πήραν απαντήσεις και ιδέες για μελλοντικές τους εργασίες! Η ανταλλαγή ιδεών και το να μοιραζόμαστε εμπειρίες και πρακτικές είναι κέρδος για όλους μας!

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των έργων μας τα οποία πλέον τα συμμαζέψαμε σε ένα ενιαίο e-book.

Ομαδικά έργα Οδυσσόπουλων Ορεστιάδας 2021 (ενιαίο ebook) στην εφαρμογή Book Creator.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα τα Οδυσσόπουλα Ορεστιάδας κατάφεραν να παρουσιάσουν για άλλη μια φορά τα έργα που δημιούργησαν έπειτα από τις διαδραστικές τηλεδιασκέψεις και τη συνεργασία με τους "συμμαθητές" τους από την Πάτρα και να απαντήσουν σε απορίες και σχόλια των μαθητών/τριων που τα παρακολουθούσαν από μακριά.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε, μαζί και η συμμετοχή μας στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Οδυσσέα 2021!  Το φετινό πρόγραμμα και το ταξίδι του Οδυσσέα  έφτασε στο τέλος του μα πάντα θα μείνει στην καρδιά μας για όλα αυτά που μάθαμε στην πορεία του!

Καλό καλοκαίρι!!!

Leave a Reply