English

Γινόμαστε υποστηρικτές του ασφαλούς διαδικτύου

 

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 ήταν η παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Η Έ τάξη μας  επέλεξε να ενημερωθει μεσω του οπτικοακουστικού υλικού που μας παρέχει η επίσημη σελίδα Safe Internet 4 Kids. Εστιασαμε κυρίως στο  γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ό,τι μπορούμε γύρω από το ασφαλές διαδίκτυο και συζητήσαμε πιθανά σενάρια ιντερνετικου κινδυνου.

Επίσης, αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στον όρο της "πνευματικής ιδιοκτησίας", παρακολουθώντας το μικρό χταποδάκι του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, έναν καλλιτέχνη που όλο δημιουργούσε... αλλά κανείς δεν σεβόταν τη δουλειά που δημοσίευε. Συζητήσαμε τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει αυτό το φαινόμενο και αναστοχαστικαμε τι φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποίησαμε εμείς στις δικές μας παρουσιάσεις, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος e-Twinning. Είχαν άδεια όλες οι εικόνες που χρησιμοποίησαμε; "Μα δεν ξέραμε κυριά...!". Ε, απο εδώ και περα θα ξέρουμε!

Στο τέλος, παίξαμε ένα κουίζ με πιθανά σενάρια και τις σωστές αντιδράσεις μας μέσα στα πλαίσια του Ασφαλούς Διαδικτύου. Αφιερώσαμε μία ώρα με συζήτηση και υποθετικά σενάρια σε ένα θέμα που μας αφορά καθημερινά!!!

 

Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι;

Ενα κόμικ είναι πάντα καλή επιλογή για τον ελεύθερο χρόνο!

Κι ένα κουίζ επίσης!

https://copyrightschool.gr/games/game2/el 

 

Leave a Reply