Μπερδεμένη …ιστορία αυτή η …μπερδεμένη ιστορία!

Σας έχει τύχει ποτέ παιδιά μια ιστορία μέσα στο κεφάλι σας να έχει μπερδευτεί τόσο πολύ που να μην βγάζει νόημα καθόλου; Ε λοιπόν αυτό έτυχε και εδώ τώρα! Για προσπαθήστε να ...διαβάσετε την παρακάτω ιστορία:

Η ελιά και το καλάμι.

[1] Το καημένο το καλάμι που ήταν από φυσικού του ντροπαλό, τα' άκουγε όλα αυτά και δεν έλεγε τίποτα κι ούτε και θύμωνε γιατί αυτό δεν είχε να καυχηθεί για τίποτα.
Ήρθε ένας χειμώνας όμως βαρύς κι άρχισε να φυσάει ένας αέρας δαιμονισμένος, που χτυπούσε με μανία την ελιά ώσπου στο τέλος την ξερίζωσε. Το καλάμι, με το πρώτο φύσημα του ανέμου, έγειρε, λυγερό όπως ήτανε, προς το νερό κι έτσι ο άνεμος περνούσε από πάνω του χωρίς να το πειράξει. Κι όταν η καταιγίδα σταμάτησε κι ο άνεμος έπαψε να φυσάει,  η ελιά απόμεινε πεσμένη στο χώμα και το καλάμι σηκώθηκε πάλι όρθιο και λυγερό, όπως και πριν.


[2] -Τι είσαι συ μπροστά μου; έλεγε στο καλάμι, Εγώ είμαι ένα δέντρο μεγάλο, δυνατό, ευλογημένο. Οι άνθρωποι με λατρεύουν γιατί τους δίνω τις ελιές και το λάδι μου, τους δίνω ξερόκλαδα για να ζεσταίνονται, τους δίνω ξύλα για να φτιάχνουν ακριβά έπιπλα. Είμαι μεγάλη, ψηλή, γερή και συ είσαι ένα αδύναμο πραγματάκι που λυγίζεις μπροστά σ' όλους τους ανέμους και τους προσκυνάς. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχεις την τόλμη να φυτρώνεις πλάι μου.


[3]  Μια φορά δίπλα σε μια ελιά είχε φυτρώσει ένα καλάμι. Η ελιά ήταν ένα μεγάλο και δυνατό δέντρο με πολλά κλαδιά που κρατούσαν τα φύλλα τους όλη τη χρονιά και κάθε δυο χρόνια, έγερναν από το βάρος του καρπού.Το καλάμι πάλι ήτανε ψηλόλιγνο με καταπράσινα στενόμακρα φύλλα, με ωραιότατα παράξενα λουλούδια που έμοιαζαν με τσαμπιά κι είχανε το σχήμα του αδραχτιού. Η ελιά καυχιόταν ολοένα:


[4]  Βλέπετε, το καλάμι ήξερε να υποχωρεί εκεί που ένιωθε ότι δεν είχε δύναμη ν' αντισταθεί, ενώ η ελιά πλήρωσε με τη ζωή της την υπερηφάνειά της.


Τι πρέπει να κάνετε τώρα παιδιά; Καταρχήν να βάλετε τα τέσσερα κομμάτια της ιστορίας στην ...σωστή σειρά! Αφού το κάνετε αυτό γράψτε την ιστορία σε ένα χαρτί και σε ένα άλλο λευκό χαρτί ζωγραφίστε μια εικόνα για αυτήν! Όταν γυρίσουμε στο σχολείο πρέπει να τα φέρετε μαζί σας στη τάξη!

Να είστε καλά! Να περνάτε καλά!

4 Comments on “Μπερδεμένη …ιστορία αυτή η …μπερδεμένη ιστορία!

  1. Πρώτα είναι το 3 μετά το 2 μετά το 1 και τέλος το 4.

  2. Καλημέρα πρώτο είναι το 3 μετά το 2 , το 1 και στο τέλος το 4

  3. Καλησπέρα στην αρχή είναι το 3,2 μετά το 1 και στο τέλος το 4.

Leave a Reply