Ενα κτιριο με ιδιαιτερη σημασια για την περιοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Υγείας Έμπωνα"

Πρώτο Βραβείο :Το Κεντρο Υγειας Εμπωνα

Tο κέντρο υγείας Έμπωνα είναι στην άκρη του χωριού. Όταν ήμουν μικρή πολλές φορές ήταν που πήγαινα εκεί για εξετάσεις και για εμβολιασμούς, αλλά περισσότερο πήγαινε η αδελφή μου για να κάνει ράμματα. Έτσι τυχαίνει να το γνωρίζω από παλιά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Υγείας Έμπωνα"
Το Κέντρο Υγείας χιονισμένο

   Είναι ένα μεγάλο κτίριο βαμμένο με κίτρινο χρώμα. Έξω υπάρχει πάρκινγκ και άσπρα όμορφα παγκάκια που μπορούν να κάθονται οι επισκέπτες του.

   Όταν μπαίνεις μέσα υπάρχει ένας διάδρομος και ένας χώρος αναμονής με πράσινες βολικές καρέκλες και μία τηλεόραση. Οι τουαλέτες είναι στο τέρμα του διαδρόμου αριστερά. Διάφορες αφίσες και πινακίδες στολίζουν ομοιόμορφα τον χώρο. Η αποθήκη, γεμάτη με πολλά φάρμακα και διάφορα εργαλεία, βρίσκεται στα δεξιά του διαδρόμου. Η τραπεζαρία όπως και η κουζίνα βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου μετά τον διάδρομο. Εκεί οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα τους πράσινους κήπους. Τα δωμάτια στα οποία μπορείς να κάνεις εξετάσεις ή ότι άλλο χρειάζεσαι είναι πολύ όμορφα. Μέσα έχουν ένα κρεβάτι, έναν μικρό νεροχύτη, ένα γραφείο με έναν υπολογιστή και υφασμάτινες καρέκλες. Λίγο πιο δίπλα ένα εξοπλισμένο οδοντιατρείο βρίσκεται στα δεξιά . Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Υγείας Έμπωνα" υπάρχει ένα δωμάτιο για μικροεπεμβάσεις και ράμματα. Ένα μειονέκτημα του κέντρου υγείας είναι ότι δεν έχει δικό του εξοπλισμένο ασθενοφόρο. 

   Εκεί δουλεύουν νοσοκόμες, καθαρίστριες, γιατροί και οδοντίατροι όλοι τους προσηλωμένοι στην δουλειά τους και εξυπηρετικοί. Κάθε εργαζόμενος έχει την πρόθεση να σε βοηθήσει με τις δικές του ιδιότητες. 

   Κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί νιώθω υπερήφανη που στο χωριό μου είναι χτισμένο αυτό το πανέμορφο κτίριο, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο και για όλη την γύρω περιοχή. Χωρίς αυτό θα έπρεπε να τρέχουμε στη Ρόδο, η οποία είναι αρκετά μακριά, για ότι πρόβλημα έχουμε. 

                                                                                                                           Ευσταθία  Δερέμπεη

Hits: 322