KΛΟΠΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Η κλοπή ταυτότητας είναι στενά συνδεδεμένη με τις μεθόδους ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και άλλες τεχνικές κοινωνικής μηχανικής που χρησιμοποιούνται συχνά για την απόσπαση των ευαίσθητων πληροφοριών από το θύμα. Τα δημόσια προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα ή σε άλλες δημοφιλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πηγή δεδομένων, βοηθώντας τους εγκληματίες να παραπλανήσουν τους στόχους τους.

Η κλοπή ταυτότητας είναι σπουδαία υπόθεση. Προσωπικά και οικονομικά δεδομένα που υφαρπάζονται διαδικτυακώς, πωλούνται στην υπόγεια οικονομία και χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς από εγκληματικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Η προστασία των δεδομένων σας δε θα σας γλιτώσει μόνο από μια δυσάρεστη διαδικασία του να αλλάξετε τους κωδικούς και τις πιστωτικές σας. Βοηθάει ταυτόχρονα και στη μάχη απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και στην τρομοκρατία.

Αν και οι παραπάνω τύποι κλοπής ταυτότητας παραμένουν πάντα πρόβλημα και γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας σχεδόν πλήρως.

Αυτό περιλαμβάνει την τακτική παρακολούθηση των προσωπικών σας στοιχείων, δηλώσεων και αρχείων που τηρούνται τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς. Τακτικές αναφορές πίστωσης, ιατρικό ιστορικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα τραπεζικά σας αρχεία και παρακολούθηση των πληροφοριών σας και της οικογένειάς σας και τυχόν αλλαγές.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να φροντίζετε να μην αποκαλύπτετε σε κανέναν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης και των αριθμών pin. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μέσω τηλεφώνου και email. Αν κάτι δεν φαίνεται σωστά, ελέγχετε πάντα. Οποιαδήποτε ευαίσθητη γραφειοκρατία θα πρέπει επίσης να τεμαχίζεται και να απορρίπτεται με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Το να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα μεμονωμένα μπορεί να είναι χρονοβόρο. Ευτυχώς, καταλήξαμε σε μια λίστα με τα καλύτερες εταιρείες προστασίας κλοπής ταυτότητας για να διαλέξετε. Το καθένα παρέχει ένα πλήρες φάσμα υποστήριξης που περιλαμβάνει παρακολούθηση πιστώσεων από πολλά γραφεία, προστατευμένη περιήγηση στον ιστό και ειδοποιήσεις ταχείας ειδοποίησης για τυχόν αλλαγές στο δημόσιο αρχείο, όπως τραπεζικά, οικονομικά, φορολογικά ή ποινικά μητρώα.

Μεταξύ αυτών των κορυφαίων εταιρειών, προτείνουμε Φρουρά ταυτότητας ως η καλύτερη επιλογή για την πλήρη προστασία σας και της οικογένειάς σας. Εδώ θα βρείτε ένα προηγμένο σύστημα βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται γρήγορα σε απειλές, με μερικούς από τους ταχύτερους χρόνους ειδοποίησης και αναφοράς στην επιχείρηση. Προσφέρουν επίσης μια σειρά από εξαιρετικά σχέδια για να καλύψουν τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας με τιμές για το σχέδιο αξίας τους που ξεκινούν από μόλις 7.50 $ ανά μήνα.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ (IRS) ανακοίνωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες θα καλύπτονται σε όλα τα αντίγραφα φορολογίας των επιχειρήσεων από τον επόμενο μήνα, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και η προστασία των εταιρειών από ενδεχόμενη κλοπή ταυτότητας.

Η κλοπή επιχειρηματικής ταυτότητας συμβαίνει όταν απατεώνες πλαστογραφούν τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους μιας εταιρείας, για να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες, όπως η παράνομη απόκτηση μετρητών, πίστωσης και δανείων.

Η κλοπή ταυτότητας μιας επιχείρησης συμβαίνει αφότου οι απατεώνες αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες της ή αφότου κλέψουν ευαίσθητες κι εμπιστευτικές της πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ΑΦΜ και των προσωπικών στοιχείων μελών της εταιρείας αλλά και πελατών της.