Η Αθηνά στον κόσμο του YouTube

Τα παιδιά από μικρή ηλικία χρησιμοποιούν τις ψηφιακές συσκευές ιδιαίτερα για να παρακολουθήσουν βίντεο. Η σελίδα την οποία επισκέπτονται συνήθως είναι η σελίδα του youtube. Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορούμε να αναζητήσουμε βίντεο με λέξεις κλειδιά και να δούμε το αγαπημένο μας παιδικό. Όμως, η εφαρμογή αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλους και όχι για παιδιά. Περιέχει διαφημίσεις και δεν φιλτράρει τυχόν περιεχόμενο ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά. Ας δούμε τις περιπέτειες της Αθηνάς και με ποιον τρόπο μπορούμε να προστατευτούμε.

Πατήστε πάνω στην εικόνα με την Αθηνά για να διαβάσετε το ψηφιακό βιβλίο

Ελέγξτε τις γνώσεις σας σχετικά με το YouTube κάνοντας το κουίζ. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να επισκεφτείτε τη σελίδα του saferinternet4kids

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την έκδοση του YouTubeforKids η οποία είναι κατάλληλη για παιδιά. Το YouTube Kids είναι μια εφαρμογή στο Google Play Store και στο iOS App Store. Ο σκοπός της εφαρμογής είναι να παρέχει μια φιλική και οικογενειακή έκδοση του YouTube για τα παιδιά, με λειτουργίες γονικού ελέγχου και φίλτρα βίντεο.

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε για να παρέχει στα παιδιά ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον, το οποίο απλοποιεί και κάνει πιο διασκεδαστική τη διαδικασία της εξερεύνησής τους. Επίσης, διευκολύνει τους γονείς και τους φροντιστές να καθοδηγούν τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν νέα και συναρπαστικά ενδιαφέροντα στην πορεία του ταξιδιού τους.

Μεταβείτε στη σελίδα https://www.youtubekids.com/ και ρυθμίστε την εφαρμογή σας.

Leave a Reply