Το νερό είναι πηγή ζωής

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της ζωής (και του ανθρώπου) είναι η παροχή ικανοποιητικής ποσότητας νερού. Σε γενικές γραμμές, ο οργ

ανισμός των ανδρών αποτελείται περίπου από 60% νερό και των

γυναικών από 55%.

Το νερό χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Στη μεταφορά οξυγόνου, στη λειτουργία του εγκεφάλου, κατά την αναπαραγωγή των κυττάρων, στο φιλτράρισμα των νεφρών και του συκωτιού, κατά τη λειτουργία των οργάνων, στο μεταβολισμό του λίπους στο συκώτι, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσω της αναπνοής, για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας και σε πολλά άλλα.

Χρησιμότητα

Η σωστή ενυδάτωση βοηθά την πέψη, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τις κενώσεις. Η ποσότητα του ύδατος που πίνετε μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού σας. Η αφυδάτωση προκαλεί σημαντική ενεργειακή απώλεια (κατά μέσο όρο στο 80 % του πληθυσμού).

Κατά μέσο όρο, μια πτώση 5% στα υγρά του σώματος μπορεί να προκαλέσει μια πτώση 25-30% σε ενέργεια, ενώ μια πτώση 15 % στα υγρά σώματος μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Ερευνητές στη Γερμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι 'καίνε' θερμίδες. Ο μεταβολικός ρυθμός μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αυξήθηκε κατά 30% μετά από κατανάλωση ½ λίτρου νερού.

Κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού υπάρχει κατανάλωση ενέργειας και απαιτείται νερό για την αποτελεσματική λειτουργία του.

Επίσης το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού και χαλιναγωγεί την όρεξή σας.

Το νερό είναι το αποτελεσματικότερο μέσο αποτοξίνωσης που διαθέτει ο οργανισμός σας. Διαλύει τις τοξίνες, και έτσι συμβάλλει στην αποφυγή ασθενειών.

Leave a Reply