Πληροφορίες για τη συμμετοχή του σχολείου μας στη 2η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή

Φέτος το σχολείο μας επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη 2η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή, όπου θα διατυπωθούν προτάσεις των μαθητών για την επίλυση του προβλήματος!

Στη συνέλευση θα μας εκπροσωπίσουν δύο μαθητές (θα επιλέξετε εσείς ποιοι θα είναι αυτοί), αλλά τις προτάσεις/λύσεις του σχολείου μας θα τις γράψετε όλοι μαζί.

Ακολουθούν πληροφορίες, ακριβώς όπως μας τις έστειλαν οι οργανωτές της συνέλευσης:

___________

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, ώρες 9.00-14.00 στο Αμφιθέατρο Αργυρίαδης του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να λάβετε και να διαμοιράσετε στους μαθητές το υποστηρικτικό υλικό (Handbook): https://www.dropbox.com/s/9vygg7iykuwldk3/Study%20Guide_Youth%20Assembly_Students-linked.pdf?dl=0

Προς διευκόλυνσή σας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Σκοπός της προετοιμασίας (μέτρηση ανθρακικού αποτυπώματος των μαθητών, καταγραφή των μέτρων που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στην περιοχή τους) είναι να κατανοήσουν οι ίδιοι αν και πόσο συμβάλουν στις εκπομπές αερίων και στην κλιματική αλλαγή, πως μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τι μέτρα λαμβάνονται και μπορούν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

2. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος "απαντήσεις" - προτάσεις. Σκοπός της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι να διατυπωθούν οι απόψεις, οι εμπειρίες και οι αντιλήψεις των μαθητών, να συζητήσουν οι ίδιοι οι μαθητές μεταξύ τους για τις βέλτιστες λύσεις

3. Μπορείτε να παροτρύνετε όσους περισσότερους μαθητές να συμμετάσχουν στην ομάδα. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα θα επιλέξουν (με την καθοδήγησή σας) 2 εκπροσώπους για να συμμετάσχουν στη Συνέλευση.

4. Ζητήστε από τους μαθητές να καταγράψουν τις διαπιστώσεις τους, τις απόψεις και τις εμπειρίες τους καθώς και να διατυπώσουν στις προτάσεις τους σε 2-3 σελίδες.

5. Μην ξεχνάτε ότι στόχος είναι η συζήτηση, η διαπραγμάτευση και η διατύπωση από κοινού αποδεκτών προτάσεων.

___________________

Σε περίπτωση που δεν ανοίγει το αρχείο από το dropbox, μπορείτε να το δείτε και από εδώ:

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ