Επαναληπτικές ασκήσεις στα υπολογιστικά φύλλα

Καλησπέρα παιδιά,

ελπίζω να είστε καλά. Αύριο θα έχουμε μαζί αφού ακολουθούμε το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης. Ωραίο το χιόνι, ελπίζω να το απολαύσατε κι εσείς, με προσοχή όμως για να μην έχουμε ατυχήματα και ασθένειες. Ανεβάζω το αρχείο με τις επαναληπτικές ασκήσεις στα υπολογιστικά φύλλα: ypologistika_fylla_epanaliptiki_askisi2021.pdf Παρακαλώ πολύ να στείλετε τις απαντήσεις μέχρι και την Παρασκευή 26/2/2021. Μετά τις 26/2 καμία απάντηση δεν θα γίνει δεκτή.

Στέλνοντας ένα μυστικό μήνυμα

Γεια σας παιδιά,

καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα. Όπως σας είπα ανεβάζω την άσκηση με το μυστικό μήνυμα. Το αρχείο που ανέβασα έχει δυο σελίδες. Στην πρώτη σελίδα είναι πάλι οι κάρτες με τις κουκκίδες, ώστε να μπορείτε να τις έχετε και μικρές αν θέλετε και στη δεύτερη η άσκηση:

https://files.e-me.edu.gr/s/Ea7LyF82AF7E9Qq

Μετατροπή αριθμών στη γλώσσα του υπολογιστή.

Γεια σας παιδιά,  ανεβάζω τις κάρτες με τις βούλες για όσους δεν θέλουν να τις φτιάξουν μόνοι τους, αλλά να τις εκτυπώσουν. Θα σας συμβούλευα να μην τυπώσετε κάθε κάρτα σε ξεχωριστή σελίδα, αλλά να ρυθμίσετε την εκτύπωση ώστε 4 σελίδες να βγαίνουν σε ένα φύλλο και για ευκολία στη χρήση (μικρότερες κάρτες, άρα λιγότερος χώρος που χρειάζεται για να τις βάζετε στη σειρά) και οικονομία στο μελάνι του εκτυπωτή σας.

Binary Cards (with numbers - without black back - a4).pdf

Γεια σας παιδιά, ελπίζω να είστε υγιείς και εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι.

Για όσου έλειπαν την ημέρα που γράψατε τις ερωτήσεις (πείτε το τεστάκι αν και δεν είναι ακριβώς τεστ), δημοσιεύω εδώ τις ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουν:

Πως θα μου στείλετε τις απαντήσεις; με όποιον τρόπο σας βολεύει. Αναφέρω ενδεικτικά κάποιους εναλλακτικούς τρόπους:

  1. Μπορείτε να μου στείλετε e-mail που θα γράψετε στο e-mail τις απαντήσεις. Απλά θα πρέπει για κάθε απάντηση να λέτε σε ποια ερώτηση και υποερώτημα απαντάει. Το e-mail μου είναι: margar@sch.gr
  2. Μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα μέσα στο e-me με τις απαντήσεις, πάντα όμως για κάθε απάντηση θα πρέπει να λέτε ποια ερώτηση και ποιο υποερώτημα αφορά.
  3. Μπορείτε να γράψετε καθαρά τις απαντήσεις σε ένα φύλλο χαρτιού, να το φωτογραφίσετε και να μου στείλετε την φωτογραφία. Αρκεί να φαίνονται καθαρά οι απαντήσεις και ποιο ερώτημα και υποερώτημα αφορούν.
  4. Μπορείτε να τυπώσετε τις ερωτήσεις να γράψετε στο τυπωμένο χαρτί και μετά να σκανάρετε το χαρτί με τις απαντήσεις και να μου το στείλετε.

Γενικά οποιαδήποτε προσπάθεια θα εκτιμηθεί. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε και με τις δυσκολίες που κάνουμε το μάθημα, το σημαντικό είναι να προσπαθήσετε και να μην παραιτηθείτε ή επαναπαυθείτε.

Για μεγαλύτερη βοήθεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο: