English

Η ισότητα των φύλων

Το σημερινό μας καυτό θέμα είναι η ισότητα των φύλων. Μετά από μία έρευνα καταλήξαμε ότι στη σύγχρονη Ελλάδα ο δρόμος προς την ισότητα είναι μακρύς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας μικρός φίλος, ο Δαμιανός, η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα ελληνικά σπίτια είναι η εξής:

«Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας είναι πολύ άδικο. Απ’ ότι ξέρω, στα σπίτια πολλών συμμαθητών μου, οι άντρες της οικογένειας (άρα και οι συμμαθητές μου)  δεν κάνουν δουλειές. Λένε : <Πεινάω!> και η μαμά του τους βάζει να φάνε. Εγώ, όταν πω : <Πεινάω!> , ακούω: <Υπάρχει τυρί και ψωμί! Φτιάξε ένα σάντουιτς!>. Λένε οι συμμαθητές μου : <Διψώ!> Και η αδελφή τους  τους φέρνει το ποτήρι με το νερό. Εγώ, όταν το πω: <Διψώ!>, ακούω : <Η βρύση είναι στην κουζίνα και τα ποτήρια στο ντουλάπι!>.

Ε, δεν μπορώ να το χωνέψω! Και γι ’αυτή την κατάσταση φταίχτης είναι ο μπαμπάς μου, που πιστεύει στην ισότητα των φύλων. Ανοησίες! Αφού εμείς τ’ αγόρια της τάξης μου το κουβεντιάσαμε μεταξύ μας και αποφασίσαμε πως είμαστε ανώτεροι από τα κορίτσια. Είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε πιο ψηλοί, είμαστε πιο άφοβοι, είμαστε και πιο έξυπνοι ……..Ε, και αν τα κορίτσια παίρνουν πιο καλούς βαθμούς είναι επειδή διαβάζουν πιο πολύ. Σπασικλάκια , παιδί μου, σπασικλάκια!»

Εγώ δεν συμφωνώ με τον Δαμιανό, τουλάχιστον ως προς τη δύναμη των κοριτσιών. Εσείς με ποιον συμφωνείτε;

Ίσως βρείτε απαντήσεις στο βιβλίο «Ο αδελφός της Ασπασίας».

Κατερίνα Μουτσάκη

One thought on “Η ισότητα των φύλων

  • 29 January 2024 at 18:26
    Permalink

    πολύ ωραίο Κατερίνα 👌

Leave a Reply