Ελληνικά
Φόρτωση...
Παλιότερες ιστορίες

Το “σ’ αγαπώ” (6)

Αρχικά, διαβάσαμε το βιβλίο "Η Μίλι, η Μόλι και το Σ' αγαπώ". Πρόκειται για ένα βιβλίο που οι ‎ηρωίδες εκφράζουν την αγάπη τους στους συγγενείς, φίλους και γείτονες που συναντούν στο δρόμο τους. Η εικονογράφηση έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί βλέπουμε τα πρόσωπα των ανθρώπων πριν και αφού ακούσουν το γλυκό "σ'αγαπώ" των παιδιών. Προέτρεψα τους μαθητές/τριες να παρατηρήσουν πώς μεταμορφώνεται το πρόσωπο των ανθρώπων.

     

Αργότερα, πρότεινα στα παιδιά να φτιάξουμε μία κάρτα-έκπληξη για τη μαμά και μία για το μπαμπά, στις οποίες να εκφράσουμε την αγάπη μας χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη αφορμή πχ. μια γιορτή. Γράψαμε μαζί στον πίνακα τη φράση "Μαμά σε αγαπάω" με τον γνωστό τρόπο, φωνούλα-γράμμα στον πίνακα.

Στη συνέχεια τα μισά παιδιά έπαιξαν ελεύθερα στις γωνιές, όσο εγώ δούλευα με τα υπόλοιπα παιδιά την δημιουργία της κάρτας. Επέλεξα να δουλέψω χωρίζοντας τα παιδιά για να έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω περισσότερο τα παιδιά όσο εργάζονται στα τραπέζια. Αρκετά παιδιά δοκίμασαν να γράψουν μόνα τους τη φράση αλλά σε κάθε τραπέζι υπήρχε και ένα δικό μου βοηθητικό σημείωμα με τη φράση. Πολλά παιδιά ήθελαν να κάνουν αμέσως και την κάρτα για το μπαμπά τους αλλά τους εξήγησα πως εκείνη θα την ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα, όπως και έγινε.

Την επόμενη μέρα, τα παιδιά ήταν πιο εξοικειωμένα με τη δημιουργία της κάρτας και δεν χωριστήκαμε σε δύο ομάδες παρά δουλέψαν όλοι ταυτόχρονα στα τραπεζάκια και μάλιστα με μεγαλύτερη αυτονομία και πολύ λιγότερη βοήθεια από εμένα. Ανυπομονούσαν να έρθει η Παρασκευή και να χαρίσουν τις κάρτες στους γονείς τους!

Ελπίζουμε να σας άρεσε η μικρή μας έκπληξη!

   

 

(ΔΕΠΠΣ-Πρόγραμμα σπουδών- "Παιδί και Γλώσσα, ομιλία και γραφή", "Παιδί, Δημιουργία και Έκφραση")

2 Σχόλια
Αφήστε μια απάντηση