Εργαστήρια Δεξιοτήτων – “Όλοι μαζί στη σχολική ζωή”

  

Το δέντρο της τάξης             Συμβόλαιο της τάξης                  Παγόβουνο του θυμού 

Στo πλαίσιo του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα της Θεματικής Ενότητας "Συμπερίληψη, Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα" ξεκινήσαμε τη δράση "Όλοι μαζί στη σχολική ζωή".

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αρωγή του τμήματος Στ2 που πραγματοποιεί το πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης.  Οι μαθητές του Γ1 άκουσαν τις λέξεις "σύγκρουση", "διαμεσολάβηση" και "διαμάχη". 

Στη συνέχεια συζητώντας για συγκρούσεις και για συμπεριφορές στο χώρο του σχολείου, που δεν μας αρέσουν και δεν είναι σωστές φτιάξαμε το Δέντρο της τάξης.  Μοιράστηκαν πράσινα φύλλα για να γράψουν "αυτά που τους αρέσουν" και κίτρινα φύλλα για "αυτά που δεν τους αρέσουν".  Συζητήσαμε για τις συμπεριφορές που μας προβληματίζουν και γράψαμε κανόνες αποδεκτούς από όλους.  

Έτοιμο το Συμβόλαιο της τάξης!!! 

Απαραίτητος κανόνας ...... να τηρούμε τους κανόνες!!!

Στο επόμενο εργαστήριο ξεκινήσαμε παρατηρώντας έναν πίνακα ζωγραφικής, από τον οποίο πολύ εύκολα βγήκε το συναίσθημα του "Θυμού".  Το θέμα του εργαστηρίου μας.  Ο θυμός είναι ένα υπαρκτό συναίσθημα για όλους.  Συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας, απαντώντας σε αυτά που μας θυμώνουν περισσότερο ή λιγότερο και μιλήσαμε για τρόπους αντιμετώπισης του "Θυμού". 

Επόμενη εργασία "Το Παγόβουνο του θυμού".  Πίσω (κάτω) από τον θυμό, όπως κρύβεται το παγόβουνο, κρύβονται πολλά και ενδιαφέροντα συναισθήματα.  

Το Εργαστήριο συνεχίζεται....... !!!!!

 

 

 

Leave a Reply