«Ο Πρίγκηπας Βάτραχος»

«Ο Πρίγκηπας Βάτραχος»

Copyright: Μονομμάτου Ειρήνη, εικαστικός (4.6.2020)

«Ο Πρίγκηπας Βάτραχος»_ Μονομμάτου Ειρήνη_4.6.2020

Χαρούμενη νέα ημέρα, παιδιά!

Στην σημερινή μας δημιουργική εργασία θα φτιάξουμε τον σούπερσταρ του παραμυθιού Πρίγκηπα - Βάτραχο που θέλει να φιλήσει και να παντρευτεί την αγαπημένη του στην όχθη μιας κρυστάλλινης λίμνης!

Για αυτή την εύκολη, γρήγορη και διασκεδαστική κατασκευή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω υλικά:

1. ένα μικρό ρολό χαρτί

2. 1 κόλλα χαρτόνι χοντρό (1 κόλλα χαρτί Α4 εναλλακτικά)

3. μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές

4. ψαλίδι & κόλλα

Λοιπόν, ξεκινάμε;

1ο βήμα:

Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 2, παίρνουμε το χοντρό χαρτόνι μας, σχεδιάζουμε επάνω του το κεφάλι του βατράχου - κατά το σχήμα που βλέπετε ακριβώς στη φωτογραφία - και συνεχίζουμε φτιάχνοντας τα τέσσερα υπόλοιπα μέρη του σώματος του: (α) ένα ζευγάρι χέρια και (β) ένα ζευγάρι πόδια (κατά το σχήμα πάλι που βλέπετε στη φωτογραφία με τις τριγωνικές απολήξεις).

2ο βήμα:

  • Χρωματίζουμε το κεφάλι του βατράχου με πράσινο χρώμα, καθώς και τα χέρια και τα πόδια του, και δεν ξεχνάμε να του φτιάξουμε: δύο μάτια, δύο ρουθούνια κι ένα χαμόγελο καθώς περιμένει να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του και είναι κεφάτος!

3ο βήμα:

Με πιο ανοιχτό πράσινο χρώμα (ώστε να κάνει αντίθεση με το κεφάλι και τα άκρα του) βάφουμε την επιφάνεια του ρολού. Στη συνέχεια, ολοκληρώνουμε σταθεροποιώντας με κόλλα το κεφάλι του βατράχου και τα άνω και κάτω άκρα του (Εικόνα 3).

Ο Πρίγκιπας Βάτραχος είναι έτοιμος!

Τι λέτε;

Θα του πει η πριγκίπισσα το "ναι";

Leave a Reply