«Μια Ωραία Πεταλούδα»

«Μια Ωραία Πεταλούδα»

«Μια Ωραία Πεταλούδα»_ Μονομμάτου Ειρήνη_8.6.2020

Copyright: Μονομμάτου Ειρήνη, εικαστικός (8.6.2020)

Ηλιόλουστη νέα ημέρα, παιδιά!

Στην σημερινή μας δημιουργική εργασία θα φτιάξουμε μία εντυπωσιακή πεταλούδα από ένα απλό ρολό χαρτί!

Για αυτή την εύκολη, γρήγορη και διασκεδαστική κατασκευή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω υλικά:

  1. ένα μικρό ρολό χαρτί
  2. 1 κόλλα χαρτόνι χοντρό (1 κόλλα χαρτί Α4 εναλλακτικά)
  3. μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  4. ψαλίδι & κόλλα

Λοιπόν, ξεκινάμε;

1ο βήμα:

Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 2, ξεκινάμε φτιάχνοντας τα πλουμιστά φτερά της! (Εγώ χρησιμοποίησα χρωματιστό χαρτόνι, εάν ωστόσο δεν διαθέτετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό και να το βάψετε έπειτα με το αγαπημένο σας χρώμα ή χρώματα!) Γι' αρχή, παίρνουμε το χαρτόνι μας και σχηματίζουμε το περίγραμμα των φτερών - κατά το σχήμα που βλέπετε ακριβώς στη φωτογραφία -. Έπειτα με το ψαλίδι μας το κόβουμε προσεκτικά γύρω - γύρω στο περίγραμμα του. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας στο χαρτόνι διάφορα λουλουδάκια, τα οποία και χρωματίζουμε και τα κόβουμε έπειτα κι αυτά προσεκτικά με το ψαλίδι. Ολοκληρώνουμε φτιάχνοντας δύο λωρίδες που αποτελούν τις κεραίες της.

2ο βήμα:

Παίρνουμε το ρολό που αποτελεί το κύριο σώμα της πεταλούδας μας και το χρωματίζουμε με το αγαπημένο μας χρώμα! Μπορούμε να το διακοσμήσουμε και με διάφορα μοτίβα (εγώ για παράδειγμα έφτιαξα κυκλικά μοτίβα)! Δεν ξεχνάμε φυσικά να της προσθέσουμε δύο μάτια! (Εικόνα 3).

3ο βήμα:

Η πεταλούδα μας είναι σχεδόν έτοιμη! Μένει μόνο να την συναρμολογήσουμε! Ακολουθώντας το παράδειγμα της Εικόνας 4, ξεκινάμε κολλώντας επιμελώς τα λουλούδια επάνω στην επιφάνεια των φτερών της, στα οποία μπορούμε επίσης να προσθέσουμε επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία (εγώ για παράδειγμα έφτιαξα κυκλικά μοτίβα). Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει με την κατασκευή των φτερών, τα κολλάμε κι αυτά στην πίσω μεριά της και απλώνονται αυτά όμορφα και προεξέχοντα δεξιά και αριστερά! Τέλος, προσθέτουμε τις δύο κεραίες της, τις οποίες και σταθεροποιούμε με κόλλα που βάζουμε στη μέσα μεριά της πρόσθιας όψης της πεταλούδας μας!

 

Leave a Reply