Ποια βήματα ακολουθώ για τη δημιουργία ιστολογίου;

Πληκτρολογώ σε μία μηχανή αναζήτησης την ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-me.edu.gr/ 

Στη συνέχεια εισάγω τους κωδικούς του Π.Σ.Δ. Μόλις εισέλθω στο περιβάλλον του e-me.edu,gr επιλέγω το κίτρινο πλαίσιο στο οποίο αναγράφεται "e-me blogs". Εμφανίζεται ένα κίτρινο περιβάλλον με πληροφορίες για τα ιστολόγια χρηστών και κυψελών. Το επάνω μέρος της οθόνης είναι μαύρο. Εκεί υπάρχει η επιλογή "Οι ιστότοποί μου". Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή μεταβαίνω σε σελίδα και επιλέγω:

Καλό θα ήταν να πατήσω "Πίνακας ελέγχου", για να αρχίσω να διαμορφώνω το ιστολόγιό μου...

Μπορώ αρχικά να προσαρμόσω την εμφάνιση, να προσθέσω σελίδα, να εισάγω στο πλάι ή κάτω μικροεφαρμογές στο ιστολόγιό μου (π.χ. ημερολόγιο) και να ενεργοποιήσω ή όχι την επιλογή που επιτρέπει στους επισκέπτες του ιστολογίου μου να καταγράφουν τα σχόλιά τους:

Στα αριστερά υπάρχει μία μαύρη λίστα με δυνατότητες που μου επιτρέπουν να μορφοποιήσω το ιστολόγιό μου ή να προσθέσω άρθρα, σελίδες κτλ.

Στα νέα άρθρα που γράφω μπορώ να συμπεριλάβω και ασκήσεις κλειστού τύπου (π.χ. πολλαπλής επιλογής, κουίζ, κα). Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάω στην αρχική σελίδα και να επιλέξω το κόκκινο πλαίσιο που γράφει "eme-content".

Μόλις δημιουργήσω εκεί την άσκηση που θέλω, ξαναγυρίζω στο άρθρο μου και επιλέγω από τη γραμμή εργαλείων το γκρι ορθογώνιο με την αντίστοιχη ονομασία eme-content.

Προσοχή! Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα άρθρο σας, να μην ξεχνάτε να πατάτε "Ενημέρωση", για να αποθηκεύονται οι αλλαγές!

Δεν είναι, λοιπόν, και τόσο δύσκολη η δημιουργία ενός ιστολογίου...

Τι θα λέγατε να φτιάξετε και εσείς ένα;

Leave a Reply

Skip to toolbar