1.11.2021

Για Τρίτη 2.12.2021

Γλώσσα:  Σήμερα μάθαμε το Εε  (γνωστό ήδη). Είδαμε ξανά τη γραφή του και το εντοπίσαμε στο τραγούδι στη δεύτερη σελίδα. Βρήκαμε λέξεις που ξεκινάνε από ε . Επειδή δυσκολευτήκαμε να γεμίσουμε το χαρτί με τις λέξεις από ε (το έχουμε στην τάξη) είδαμε το ένα γράμμα μια ιστορία (ερωτευμένος ελέφαντας) και καταφέραμε έτσι να σκεφτούμε κι άλλες.

Εργασίες: Ανάγνωση «Ένα Χελιδόνι» (σκιασμένο μέρος). Το έχει το διαβάζουμε ολικά, χωρίς να προσπαθούμε δηλαδή να διαβάσουμε τις συλλαβές. Το αναγνωρίζουν σαν εικόνα. Σήμερα να το διαβάζουν μόνο και αύριο θα μάθουμε και να το γράφουμε.

Γραφούλης  σελ. με σπιτάκι (όλη την πρώτη σελίδα και από τη δεύτερη μόνο το έλα όχι το έχει) Ορθογραφία το Εε , πε τε, λε, με, νε , έλα και τις λέξεις που τους έχω βάλει στον Γραφούλη (λεμόνι, πεπόνι, μέλι, πινέλο).Γράψαμε τις λέξεις αυτές στην τάξη, κάθε παιδί μόνο του για να δω αν τα καταφέρνουν.

Μαθηματικά: Ξεκινήσαμε το κεφάλαιο 10 Β.Μ.

Εργασίες: Πράσινο τετράδιο σπιτάκι του 6. Μοιράζω στο κενό σπιτάκι 6 καραμέλες με διάφορούς τρόπους. Με βοηθάει το σπιτάκι με τα αθροίσματα αν δυσκολευτώ.

  • Στα εργαστήρια δεξιοτήτων  θέμα μας είναι η οικογένεια. Έχουμε ζωγραφίσει την οικογένειά μας, δει από πόσα άτομα αποτελείται και σήμερα ξεκινήσαμε να διαβάζουμε ένα παραμύθι ..δε καταφέραμε όλο.
  • Μελέτη Περιβάλλοντος ξαναείδαμε στο ΒΜ (το έχουμε σχολείο) τη σελίδα με τις οδηγίες για το σεισμό και ακούσαμε ένα τραγούδι που τους άρεσε πολύ.  Δε γνωρίζαμε ότι δεν μπαίνουμε στο ασανσέρ όταν έχει γίνει σεισμός. Ελπίζω να το μάθαμε!

Αύριο αλλάζει ο τρόπος δήλωσης του self- test. Δείτε ενημερωτικό e-mail από το σχολείο..

Leave a Reply