11.1.2022

Γλώσσα: Β.Μ σελ. 60 διαβάσαμε "Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου". Γράψαμε στο κάτω μέρος όλες τις γλυκές λέξεις (μαρμελάδα, παγωτό, μπακλαβά, ζελέ φράουλα)). Θα θέλαμε να ακούσουμε  τα τραγούδια από τη Λιλιπούπολη αλλά δε λειτουργούσε ο υπολογιστής ... Μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:

https://video.link/w/I1GTc

https://video.link/w/mzGTc

Με αφορμή αυτό θα ξεκινήσουμε το δεύτερο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που έχει θέμα τη διατροφή. Συζητήσαμε πόσο νόστιμα είναι όλα αυτά αλλά ... Διαλέξαμε ένα φρούτο αντί για κάθε γλυκό. 

Τ.Ε κάναμε σελ. 52 - 55 τις επαναληπτικές ασκ. 2, 3, 4, 5

Εργασίες:  Β.Μ σελ. 60 βρίσκω τις 4 γλυκές λέξεις που γράψαμε στο κείμενο και τις χρωματίζω με ξυλομπογιά.

Τ.Ε  σελ. 53 ασκ. 5 έχουμε την πρόταση αυτή αντιγραφή  4 φορές στο κόκκινο και ορθογραφία. Ζωγραφίζω κάτι που να έχει σχέση με γενέθλια στο κενό του τετραδίου.

σελ. 54 ασκ. 8

Μαθηματικά: Β.Μ κάναμε κεφ. 18 σελ. 51 ασκ. 3 και 4.  Στην άσκηση 4 θυμηθήκαμε  ότι στη πρόσθεση δε μας πειράζει ποιος αριθμός είναι πρώτος και δεύτερος, θα βρούμε το ίδιο και αν αλλάξουν θέση οι αριθμοί (αντιμεταθετική ιδιότητα)

Τ.Ε  κεφ. 18  σελ. 12 κάναμε την ασκ. 2.

Δουλέψαμε αρκετά την ασκ. 2. Είδαμε πως μπορούμε να σκεφτούμε για να προσθέσουμε 2 αριθμούς που ο ένας είναι μεγαλύτερος από το 5 και δε μας φτάνουν τα δάχτυλα του ενός χεριού μας.

π.χ    7 +  2 =

  1. Κυκλώνω τον μεγαλύτερο αριθμό  (εδώ το 7)
  2.  Κλειδώνω τον αριθμό αυτό στο μυαλό μου...καλά ..να μη ξεχάσω ποιος είναι...
  3. Ανοίγω τόσα δάχτυλα στο χέρι μου όσα ο αριθμός που έμεινε (εδώ το 2)
  4. Ξεκινάω να μετράω από τον επόμενο αριθμό του  αριθμού που έχω στο μυαλό μου

Όλα του σχολείου εύκολα    Είχα στο μυαλό μου το 7 οπότε τα 2 δάχτυλα είναι 8 ..9

Άρα 7 + 2 μου κάνει 9

Κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας στην τάξη (επειδή το έβγαλα φωτογραφία για να το στείλω θα φαίνεται καλά στην εκτύπωση - μπορεί όποιος έλειπε να αντιγράψετε τις πράξεις στο πράσινο τετράδιο των Μαθηματικών)

Doc1

Εργασίες: Τ.Ε κεφ. 18 σελ. 13 ασκ. 5  Κάνω τις πράξεις με τον παραπάνω τρόπο. Κυκλώνω το μεγαλύτερο και παρατηρώ ότι κάποιες είναι ίδιες (αντιμεταθετική ιδιότητα)

Χτες διαβάσαμε το παρακάτω βιβλίο. Θυμηθήκαμε πως λέγεται η πρώτη και η τελευταία σελίδα (εξώφυλλο, οπισθόφυλλο) πληροφορίες που έχει το εξώφυλλο (τίτλος, συγγραφέας, εικονογράφος, εκδόσεις). Μιλήσαμε για τη φιλία, το θυμό και τη ζήλια που νιώθουμε κάποιες φορές με τους φίλους μας.

Μπορεί όποιος έλειπε ή όποιος θέλει, να το ακούσει ξανά από μια άλλη κυρία.

https://video.link/w/vYGTc

Στη μελέτη κάνουμε το κεφάλαιο για τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Μάθαμε χτες με αφορμή κάτι Χριστουγεννιάτικες μπάλες που ζωγραφίσαμε τις 5 αισθήσεις.

 

 

 

2 Comments on “11.1.2022

  1. καλησπέρα σας προσπάθησα να εκτυπώσω την εργασία αλλά δυστυχώς βγαίνει πολύ μαύρο αν μπορείτε να την ξανά ανεβάσετε…

    • Καλησπέρα σας. Δυστυχώς όπως έγραψα το αρχείο είναι φωτογραφία με το κινητό. Δε θα αλλάξει κάτι και να το ξαναστείλω. Μπορείτε να αντιγράψετε τις πράξεις στο πράσινο τετράδιο ή βνα το δώσω σε κάποιον που θα μου πείτε.

Leave a Reply