Εισαγωγή και παρουσίαση της έννοιας ” Περιβάλλον”

Η παρουσίαση αυτή σχεδιάστηκε για τις ανάγκες και δυνατότητες του μαθητών/ριών του τμήματος 1 λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.Εξυπηρετεί τους διδακτικούς σκοπούς του μαθήματος για το Περιβάλλον και έχει στόχο την επεξήγηση των δύο εννοιών "Φυσικό" και " Ανθρωπογενές" Περιβάλλον με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται για τους/ις μαθητές/ριες του Νηπιαγωγείου. Στην πορεία ακολουθούν και σχετικές δραστηριότητες που θα καλύψουν κι άλλες ανάγκες τους.

.........................................................................................................................................................................

Παιδιά, μετά  τις φωτογραφίες που τραβήξατε στο σπίτι και τα παιχνίδια που σχεδιάσαμε, μπορείτε τώρα να αρχίσετε σιγά σιγά να καταλαβαίνετε τι σημαίνει όταν λέμε Φυσικό & Ανθρωπογενές Περιβάλλον.Με τη βοήθεια ενός μεγάλου ή αδελφού /ής σας, μπορείτε να διαβάσετε μαζί τις πληροφορίες και να συνεργαστείτε μαζί στο παιχνίδι με τίτλο "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

 

Στη συνέχεια, παρακολουθήστε, με ένα μεγαλύτερο αδελφάκι σας ή ενήλικα, το βίντεο που ακολουθεί με προσοχή και ζητήστε του να παγώσει (pause) το βίντεο στο  λεπτό 4.20. Έπειτα, δείτε το βίντεο από την αρχή, επιλέξτε μια (1) εικόνα απ' αυτές που είδατε, ποιά σας αρέσει ή σας τράβηξε την προσοχή κι έπειτα με χαρτί και εργαλεία (μαρκαδόρους, ξυλο/κηρο/νερομπογιές κλπ) προσπαθήστε να φτιάξετε μια παρόμοια, προσθέτοντας όμως και τη δική σας πινελιά. Τι δείχνει η εικόνα, σε ποιο  μέρος  πιστεύετε ότι έγινε η λήψη της (θάλασσα, ζούγκλα κλπ); Μπορείτε να φτιάξετε έναν πίνακα ζωγραφικής ακόμη και σε μεγάλο χαρτί ή ένα κολάζ, σε συνδυασμό και με ζωγραφική. Καλή επιτυχία! 

https://www.youtube.com/watch?v=9gbncX2SmnE

*(πηγή youtube, ανακτήθηκε στις 15.5.2020)-αποκλειστική χρήση για εκπαιδευτικούς κι όχι εμπορικούς σκοπούς*.

 

Leave a Reply