ΣΟΥΦΛΕ

Υλικά:
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

500 ml κρέμα γάλακτος light

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα τυριών, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το bacon και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.misko.gr/syntages/soufle-zymarikon-me-bacon-kai-trimmena-tyria/