Οι καλύτεροι παίκτες ποδοσφαίρου όλων των εποχών

Λιονέλ Μέσι, 1987

Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής, θεωρείται απο πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης του 21ου αιώνα και ένας από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών. Μεταξύ των αρκετών τίτλων που έχει κατακτήσει, περιλαμβάνονται τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, εφτά Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Από το 2004 που αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει 447 γκολ σε 492 συμμετοχές!

Πελέ (Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο), 1940.

Εμβληματικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, υψηλής τεχνικής κατάρτισης και η αθλητικότητας, θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από τη FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS). Γνωστός και ως ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου», ο Πελέ αγωνίστηκε από το 1954 έως το 1974 στην Σάντος σκοράροντας… 504 γκολ σε 496 συμμετοχές! Παρά τις δελεαστικές προσφορές δεν αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Με την Εθνική Βραζιλίας κατέκτησε 3 Παγκόσμια Κύπελλα.

Γιόχαν Κρόϊφ (Χέντρικ Γιοχάνες Κρόιφ), 1947-2016.

Ολλανδός διεθνής ποδοσφαιριστής που θεωρείται ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους του 20ου αιώνα. Εντυπωσιακός μέσα στο γήπεδο, ο Κρόϊφ χαρακτηρίστηκε ποδοσφαιρική ιδιοφυϊα που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Άγιαξ στον οποίο αγωνίστηκε τα χρόνια 1964-1973 σημειώνοντας 190 γκολ σε 239 συμμετοχές, ενώ η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα οδήγησε την Καταλανική ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια. Κατέκτησε σε συλλογικό επίπεδο όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων όπως Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο και Διηπειρωτικό Κύπελλο. Αγωνίστηκε για χρόνια με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας αναδεικνύοντας την σε παγκόσμια υπερδύναμη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 1974.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, 1960-2020.

Ο «Θεός του Ποδοσφαίρου», γεννημένος σε μια φτωχογειτονιά του Μπουένος Άϊρες το 1960, υπήρξε από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία, του οποίου η προσωπικότητα ξεπέρασε τα ποδοσφαιρικά όρια και αναδείχθηκε σε λαϊκό ήρωα, τόσο στην χώρα του όσο και διεθνώς. Εμβληματικός ποδοσφαιριστής με ανεπανάληπτο ταλέντο και ηγετικές ικανότητες, ο Μαραντόνα διέπρεψε στα γήπεδα για σχεδόν 20 χρόνια, από τα μέσα του 1970 έως το 1997 που αποφάσισε να αποσυρθεί. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1976 στην Αρχεντίνος Τζούνιορ, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στις Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη, Νιούελς Ολντ Μπόις, τερματίζοντας την καριέρα του στη Μπόκα. Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα έζησε στη Νάπολι στην οποία αναδείχθηκε το τεράστιο ταλέντο του, ενώ κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις. Έλαβε το προσωνύμιο El Pibe de Oro (Το Χρυσό Αγόρι). Με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής έλαβε μέρος σε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ το 1986 κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό κερδίζοντας στον τελικό την Δυτική Γερμανία. Στον προ-ημιτελικό, απέναντι στην Εθνική Αγγλίας, πέτυχε το γκολ του 20ου αιώνα που έμεινε στην ιστορία ως το «Χέρι του Θεού», εξαιτίας του τρόπου που επιτεύχθηκε. Έχει βραβευτεί  από τη FIFA ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα μαζί με τον Πελέ.