Φανταστικό και εύκολο cheesecake, με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και τυρί κρέμα! Απολαύστε το, χωρίς ψήσιμο, παγωμένο και λαχταριστό!
Εκτέλεση
Για το εύκολο τσιζκέικ φράουλα χωρίς ψήσιμο, ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά. Βάζουμε σε μπολ το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, ο κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το νερό.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα τυριού
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και τη βανίλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φράουλα.
Παγώνουμε για μερικές ώρες.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
1 comment
Ωραίο το άρθρο σου!