Συστατικά
- 4 ψωμάκια για burger
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 10 γρ. τζίντζερ
- αλάτι
Για τη σως
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
- 90 γρ. ταχίνι
- 80 γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα
- φύλλα μαρουλιού
- 1 αβοκάντο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές φέτες (ταλιάτα).
- Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη σως
- Βάζουμε τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε 1 κ.σ. από τη σως στη βάση από τα ψωμάκια.
- Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, από μία φέτα ντομάτας και από ένα φύλλο από το μαρούλι.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε το ¼ σε κάθε ψωμάκι.
- Καλύπτουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
1 σχόλιο
Ωραίο το άρθρο σου!