Spicy hot dogs

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα

Για τη σύνθεση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τη ντομάτα, το νερό, τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να χάσει η σάλτσα όλη την υγρασία της.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στη γριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από την εσωτερική πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε στην καυτή γκριλιέρα τα λουκάνικα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια, προσθέτουμε από ένα λουκάνικο, τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

2 comments

  1. Τέλειο~

  2. Ωραίο το άρθρο σου!

Leave a Reply