Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά τσίλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
Για τη σύνθεση
- 6 ψωμάκια για hot dog
- 6 λουκάνικα, χωριάτικα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ΄1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τη ντομάτα, το νερό, τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να χάσει η σάλτσα όλη την υγρασία της.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
- Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε στη γριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από την εσωτερική πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε στην καυτή γκριλιέρα τα λουκάνικα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
- Μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια, προσθέτουμε από ένα λουκάνικο, τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
2 comments
Τέλειο~
Ωραίο το άρθρο σου!