Γειά σας blog friends😀😀! Σήμερα θα κάνω την ιδέα της Αντωνάτου Αθανασίας-Νικολίας και την ευχαριστώ πολύ που μου την έδωσε! Ας ξεκινήσουμε!
Βαθμός Δυσκολίας: 3/5
Παστίτσιο
Υλικά Συνταγής
- 1 κουτί Mπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 ½ λίτρο γάλα για τη μπεσαμέλ
- 700 γρ. κιμά
- ½ κιλό μακαρόνια Νο2
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι ή μαργαρίνη για το σοτάρισμα
- αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
- 2 μεγάλες ντομάτες ή 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. κεφαλοτύρι ή 2-3 φλιτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)
- Προαιρετικά 2 αυγά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρετε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτετε ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή τον συμπυκνωμένο χυμό και 2½ ποτήρια νερό. Αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθεί το νερό του. Προσθέτετε αν θέλετε 2 αυγά χτυπημένα στον έτοιμο κιμά. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν ρίχνετε λίγο κρύο νερό και τα στραγγίζετε. Προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο και τα τριμμένα τυριά εκτός από 2 κουταλιές. Τα ανακατεύετε και βάζετε τα μισά μακαρόνια σε βουτυρωμένο μεγάλο ταψί (32×37 εκατοστά). Τα σκεπάζετε με το βρασμένο κιμά. Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από τον κιμά. Αν δεν θέλετε το παστίτσιο σε στρώσεις μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα μαζί (τον κιμά, τα μακαρόνια και τα τυριά). Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, καλύπτετε τα μακαρόνια και περιχύνετε την επιφάνεια της μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ με 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε. Ψήνετε στους 200 βαθμούς °C για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!
ΥΓ: Η ιδέα της Αντωνάτου Αθανασίας-Νικολίας ήταν να σας προτείνω μια συνταγή για γλυκό και μια συνταγή για φαγητό. Εγώ στο προηγούμενο άρθρο σας πρότεινα μια συνταγή για γλυκό, οπότε σ' αυτό το άρθρο σας προτείνω μια συνταγή για φαγητό.
8 comments
Skip to comment form
Τέλεια συνταγή και τέλειο άρθρο!!!Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!!
Author
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!
Τέλεια συνταγή! Το παστίτσιο είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!
Author
Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία!
Παρακαλώ και χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα μου!!! Πολύ ωραία συνταγή!!! Λατρεύω το παστίτσιο!!!
Author
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ! Φυσικά και μου άρεσε!
Πόλυ ωραίο άρθρο!
Author
Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ελένη!