Επέστρεψα+Ερώτηση!

Λοιπόν, θα ήθελα να σας ζητήσω χίλια συγγνώμη blog friends μου. Έχω να σας γράψω εδώ και δύο εβδομάδες. Την πρώτη δε μπορούσα (ανέβασα και ένα άρθρο γι' αυτό) και τη δεύτερη ήμουν φορτωμένη με ένα κάρο υποχρεώσεις. Τώρα, όμως θα συνεχίσω κανονικά! Ευχαριστώ για την κατανόηση! Continue reading

Ενημέρωση-Απουσία!

Γειά σας blog friends μου😀😀! Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για προσωπικούς λόγους δε θα μπορώ να λειτουργώ το blog μου για ένα χρονικό διάστημα. Οπότε το blog μου θα "απουσιάζει" από την e-me από την Κυριακή 20/02/2022 (αύριο) μέχρι το Σάββατο 26/02/2022. Δηλαδή θα ξανανεβάσω άρθρο την Κυριακή 27/02/2022. Δυστυχώς, λόγω περιορισμένου χρόνου δεν πρόλαβα να προγραμματίσω άρθρα, για να ανέβουν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Θα σας έχω, όμως μια έκπληξη που θα την εκπληρώσω όταν προλάβω! Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!

Διαγωνιαμός Wallpaper-Ψηφίζουμε!

Γειά σας blog friends μου✋✋! Σήμερα θα ψηφίσετε για τον Διαγωνισμό Wallpaper. Παρακάτω είναι οι συμμετέχοντες: Continue reading

Πληροφορίες για διάφορα Μέρη του Κόσμου!

Γειά σας blog friends😀😀! Σήμερα αποφάσισα να κάνω την ιδέα της Αντωνάτου Αθανασίας-Νικολίας, δηλαδή έκανα ένα άρθρο με πληροφορίες για διάφορα μέρη του κόσμου. Την ευχαριστώ πολύ που μου έδωσε αυτήν την ιδέα!
Ο κόσμος είναι γεμάτος από φανταστικά τοπία. Δεν είναι, όμως εύκολο να τα επισκεφτεί κανείς, οπότε μάζεψα μερικές εικόνες που μου τράβηξαν την προσοχή. Άλλα σημεία είναι φυσικά και άλλα είναι τεχνητά, όλα, όμως είναι υπέροχα.

Continue reading

15 Πράγματα που ΔΕ Ξέρατε για γνωστά Επιτραπέζια!

Γειά σας blog friends μου😀😀! Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο με 15 άγνωστα facts που θα σας εκπλήξουν για γνωστά επιτραπέζια! Continue reading

Διαγωνισμός Wallpaper!

Γειά blog friends μου✋✋! Το blog μου έχει ξεπεράσει τα 1.000 σχόλια (συγκεκριμένα έχει φτάσει τα 1.019 σχόλια) και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Όπως σας υποσχέθηκα ο Διαγωνισμός! Αυτήν την ιδέα μου την έδωσε η Ζάχου Ευσταθία-Παναγιώτα και την ευχαριστώ γι' αυτό! Continue reading

Ενημέρωση-Διαγωνισμός!

Αγαπητοί blog friends μου😀😀! Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όταν το blog μου φτάσει στα 1.000 σχόλια θα κάνουμε έναν Διαγωνισμό! Continue reading

Πληροφορίες για Εμένα!

Γειά σας blog friends μου😀😀! Σήμερα αποφάσισα να κάνω αυτό το άρθρο, διότι μου άρεσε πάρα πολύ το προηγούμενό μου άρθρο (σχετικά με αυτό το θέμα) Πληροφορίες για το Blog μου! Έτσι αποφάσισα να κάνω και ένα ακόμη! Στο προηγούμενο άρθρο μου δεν απαντήσατε στο "Αν θέλετε να ξανακάνω κάποιο παρόμοιο άρθρο.", πράγμα που με προβλημάτισε. Οπότε θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να το απαντήσετε, γιατί θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω να κάνω παρόμοια άρθρα! Θέλω να κάνω μια σειρά άρθρων, η οποία θα λέγεται "Πληροφορίες". Θα σας λέω, δηλαδή, διάφορες πληροφορίες για το blog μου, για εμένα, καθώς και για άλλα πράγματα (μπορείτε πάντα να μου πείτε τις ιδέες σας στα σχόλια😉)! Continue reading

Ένα νέο blog!

Γειά σας blog friends μου😀😀! Θα ήθελα να σας προτείνω ένα νέο blog, για να παρακολουθήσετε (αν θέλετε, βέβαια). Εγώ το παρακολουθώ και είναι φανταστικό! Continue reading

Blogging Tips: Πώς να γράφετε πετυχημένα άρθρα!

Γειά σας blog friends μου😀😀! Σήμερα αποφάσισα να γράψω το πρώτο μου άρθρο για την κατηγορία Tips!

Θέλετε να ανακαλύψετε πώς μπορείτε κι εσείς να γράφετε πετυχημένα άρθρα; Καθώς δεν πρόκειται για ένα έμφυτο ταλέντο, αλλά για ένα skill που καλλιεργείται σταδιακά, μπορείτε να το κατορθώσετε ακολουθώντας ορισμένες εύστοχες τακτικές. Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβανόμενοι ότι οι σημερινοί αναγνώστες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, με την προσοχή τους να αποσπάται εύκολα, η κύρια πρόκληση για εσάς είναι να κρατάτε το ενδιαφέρον τους αμείωτο, έως το τέλος της σελίδας!

Σαφώς, πίσω από ένα πετυχημένο άρθρο, κρύβεται μια ολόκληρη στρατηγική σχετικά με τη σύνταξη, η οποία οδηγεί τους επισκέπτες να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο blog σας. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό! Η τέχνη του blogging είναι κάτι παραπάνω… και αυτό, ακριβώς, σας παρουσιάζω στο σημερινό άρθρο μου!

  1. Πείτε το με λίγα λόγια!

Γνωρίζατε ότι όσο πιο εκτενές είναι ένα κείμενο, τόσο περισσότερο αποθαρρύνει την ανάγνωση; Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιορίσετε τη συνολική έκταση των άρθρων σας, ώστε να φαντάζουν πιο προσιτά για τους αναγνώστες σας. Βέβαια, μην το παρακάνετε! Ένα επιτυχημένο άρθρο, συνήθως, δε διαθέτει έκταση μικρότερη των 300 λέξεων. Άλλωστε, τα υπερβολικά μικρά άρθρα ρισκάρουν να αποδειχθούν ανεπαρκή στο περιεχόμενο.

Είστε νέοι στην αρθρογραφία; Τότε, 300-400 λέξεις είναι αρκετές για αρχή, ώστε να αναπτύξετε τις ιδέες σας και να διαμορφώσετε το προσωπικό συγγραφικό ύφος σας. Για τους πιο έμπειρους, τα άρθρα με έκταση 700-800 λέξεων είναι ιδανικά. Για κάθε αρθρογράφο, πάντως, ο χρυσός κανόνας χαρακτηρίζεται από ένα κοινό τρίπτυχο: σαφήνεια, περιεκτικότητα και απουσία πλατειασμών!

  1. Πετυχημένο άρθρο ίσον ευανάγνωστο!

Τι εννοώ λέγοντας ευανάγνωστο; Ευκρινές, με κατάλληλο μέγεθος γραμματοσειράς και ικανοποιητικό διάστιχο! Καθώς η ανάγνωση μέσα από οθόνες απαιτεί επιπρόσθετη προσπάθεια και συγκέντρωση, οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη τον παράγοντα της παρουσίασης των άρθρων σας. Γι’ αυτό, επιλέξτε μια ευκρινή γραμματοσειρά, με μέγεθος 15-16 px στο κυρίως κείμενο, ορίζοντας το διάστιχο 1.5em για τις πιο μεγάλες γραμματοσειρές και 2em για τις μικρότερες.

Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι οι σειρές των κειμένων σας δεν είναι εκτενείς, αποτρέποντας χαοτικά αποτελέσματα που απομακρύνουν το κοινό σας από τα νοήματά σας. Διατηρήστε 50-75 χαρακτήρες σε κάθε σειρά και, ταυτόχρονα, χρησιμοποιήστε στο background χρώματα που δημιουργούν την απαιτούμενη αντίθεση, διευκολύνοντας την ανάγνωση. Τέλος, μην παραμελείτε τη σωστή χρήση της γλώσσας! Η ορθή σύνταξη, γραμματική και ορθογραφία ενός κειμένου είναι εξίσου σημαντική με την εικόνα του.

  1. Ένα θέμα τη φορά!

Μην αναπτύσσετε διαφορετικές θεματολογίες μέσα στο ίδιο άρθρο, μπερδεύοντας τους αναγνώστες σας! Κάθε πετυχημένο άρθρο αναλύει σφαιρικά ένα συγκεκριμένο θέμα, μεταδίδοντας ξεκάθαρα μηνύματα. Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε, για να μην βγείτε «εκτός θέματος»; Σκεφτείτε εξαρχής την κεντρική ιδέα του άρθρου σας και μείνετε πιστοί σε αυτήν! Εάν καταλήγετε να διατυπώνετε συμπεράσματα για πολλαπλά θέματα στον επίλογό σας, μάλλον θα πρέπει να χωρίσετε το κείμενό σας σε επιμέρους άρθρα.

  1. Η πρώτη παράγραφος είναι και η πρώτη εντύπωση!

Παρουσιάστε το θέμα σας με ακρίβεια, από την πρώτη κιόλας παράγραφο, προϊδεάζοντας επαρκώς τους αναγνώστες σας. Εδώ-από την αρχή, δηλαδή-είναι που πρέπει να τραβήξετε την προσοχή τους!

Παρ’ ότι πολλοί έμπειροι αρθρογράφοι, στα έντυπα μέσα, εκπλήσσουν το αναγνωστικό κοινό τους αποκαλύπτοντας το βασικό μήνυμά τους στον επίλογο, οι bloggers οφείλουν να πράττουν το ακριβώς αντίθετο! Εφόσον ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαβάζει και επεξεργάζεται διαφορετικά τις πληροφορίες μέσα από μια οθόνη, είναι άκρως σημαντικό να προβάλλετε, με σαφήνεια, τον κεντρικό στόχο του άρθρου σας στον πρόλογο, πείθοντας, έτσι, τους online αναγνώστες σας να συνεχίζουν παρακάτω.

  1. Διαρθρώστε έξυπνα τις παραγράφους σας!

Οι χρήστες «σκανάρουν», συνήθως, τα κείμενα του διαδικτύου, αναζητώντας τις πιο χρήσιμες και σχετικές για εκείνους πληροφορίες. Για να συγγράψετε ένα επιτυχημένο άρθρο, επομένως, οφείλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διάρθρωσή του:

  • Χρησιμοποιήστε σαφείς τίτλους και επεξηγηματικούς υπότιτλους, κατευθύνοντας και ταυτόχρονα, διευκολύνοντας τους αναγνώστες σας.
  • Κρατήστε τις προτάσεις σας απλές και περιεκτικές.
  • Συμπυκνώστε το νόημα κάθε παραγράφου στην πρώτη πρότασή της, αξιοποιώντας δυναμικές λέξεις και ελκυστικές φράσεις.

Extra tip! Οργανώστε τη δομή του άρθρου σας σε πολλές και μικρές παραγράφους, συμβάλλοντας στην πιο ευχάριστη ανάγνωση των επισκεπτών σας.

  1. Αγαπήστε το storytelling!

Διηγηθείτε το… με μια ιστορία, μαγνητίζοντας τους αναγνώστες σας! Έχετε αναλογιστεί ποτέ, γιατί από τις πρώτες στιγμές της ζωής μας, «διδασκόμαστε» μέσα από ιστορίες και παραμύθια; Ίσως, διότι ο ανθρώπινους νους, με την εξιστόρηση πραγματικών ή και φανταστικών εμπειριών, αφομοιώνει τις πληροφορίες γρηγορότερα και ευκολότερα. Εξάλλου, η αφήγηση μιας ιστορίας είναι πάντοτε πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την απλή παράθεση τυποποιημένων συμβουλών!

  1. Επίκληση στο συναίσθημα!

Όσο άψογο κι αν είναι τεχνικά ένα άρθρο, δε θα γίνει ποτέ αρκετά δημοφιλές, εάν δεν είναι ικανό να γεννήσει συναισθήματα στους αναγνώστες του! Το virality μπορεί να εκτοξεύσει τη δημοτικότητα και τα comments των άρθρων σας-για να το πυροδοτήσετε, όμως, χρειάζεστε τα εξής συστατικά: δημιουργικότητα, έμπνευση και άφθονο συναίσθημα. Προσδώστε, λοιπόν, στο περιεχόμενό σας τα στοιχεία της έκπληξης, του χιούμορ ή της συγκίνησης και παρακολουθήστε τα comments των κειμένων σας να πολλαπλασιάζονται!

Εν κατακλείδι

Πράγματι, η επιτυχία ενός άρθρου δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, η προσήλωση σε-φαινομενικά, απλούς-παράγοντες, όπως το ποιοτικό περιεχόμενο, η άρτια δομή και η επίκαιρη θεματολογία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η συμβουλή μου για τους πιο αρχάριους; Ξεκινήστε με μικρότερα άρθρα και αυξήστε βαθμιαία τον αριθμό των λέξεων, καθώς παράλληλα τελειοποιείτε τις υπόλοιπες τεχνικές σας.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!