Τα Τυροπιτάκια🧀 (Συνταγή)!

Γειά σας blog friends μου😀😀😀! Σήμερα αποφάσισα να σας κάνω ένα άρθρο με μια συνταγή για τυροπιτάκια🧀. Ελπίζω να σας αρέσει το άρθρο!

Μια συνταγή από τα παλιά, αφράτη, βουτυράτη ζύμη και τα πιο τέλεια τυροπιτάκια!

Τα τυροπιτάκια (Συνταγή)

Ποσότητα Για: 1 (40 μερίδες)

Προετοιμασία Συνταγής: 45'

Μαγείρεμα Συνταγής: 25'

Έτοιμο Σε: 1 ώρα 10'

Κουζίνα: Ελληνική

Τύπος: Ορεκτικό

Επίπεδο: Προχωρημένο

Υλικά

  • Για τη Ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  •  Για τη Γέμιση
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  Για την Επάλειψη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 120 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε στη μέση μια λακούβα και ρίχνουμε εκεί μέσα το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη, όπως είναι του ψωμιού.
  2. Κατόπιν παίρνουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο «φρατζολάκι», το οποίο κόβουμε σε πέντε ίσα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο πιο στρογγυλό μπορούμε. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ως εξής: Kάνουμε ένα σταυρό χωρίζοντάς το έτσι σε τέσσερα κομμάτια και μετά το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε δύο άλλα ίσα κομμάτια σχηματίζοντας έτσι συνολικά 8 τριγωνάκια.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  4. Κατόπιν παίρνουμε ένα κουταλάκι από το μείγμα με τα τυριά και τοποθετούμε τη γέμισή μας στη μέση της βάση του τριγωνικού φύλλου, σκεπάζουμε καλά με τις δύο άκρες τη γέμιση και τυλίγουμε δίνοντας έτσι στο τυροπιτάκι μας το σχήμα του κρουασάν. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα τέσσερα κομμάτια της ζύμης.
  5. Αλείφουμε το βούτυρο σε μεγάλο ταψί, του φούρνου μας και τοποθετούμε σ’ αυτό όλα τα τυροπιτάκια μας με τη μύτη προς τα κάτω, για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Επειδή φουσκώνουν αρκετά αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους. Τα αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με 2-3 κουταλιές νερό, για να πάρουν χρώμα.

8 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο!

    1. Ευχαριστώ, Ευσταθία!

  2. Τέλειο άρθρο και πολύ ωραία συνταγή!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  3. Πολύ ωραίο άρθρο και πολύ ωραία συνταγή!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ!

  4. Τέλειο άρθρο!

    1. Ευχαριστώ, Ελένη!

Leave a Reply