paulos blog
Το επεισόδιο “Πότε ανοίγουν τα σχολεία” φτάνει στο τέλος του με το επικρατέστερο σενάριο να είναι μετά τις γιορτές.

Όπως μας ενημέρωσε το alfavita.gr την Πέμπτη η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων ήταν αρνητική. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Την επόμενη εβδομάδα οι ειδικοί θα συνεδριάσουν για να επανεκτιμήσουν την θέση τους για το πότε θα επιστρέψουν στα σχολεία

Μειοψηφία εντός της επιτροπής για το πότε ανοίγουν τα σχολεία αποτελεί η τοποθέτηση των ειδικών που κάνει λόγο για άνοιγμα των δημοτικών στις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν η περίοδος που φαίνεται να “κερδίζει” τους ειδικούς είναι μετά από τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή τρίτη 8 Ιανουαρίου όπου έτσι και αλλιώς άνοιγαν παραδοσιακά τα σχολεία. Παρολαυτα υπάρχουν και προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα φώτα και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου

Εκείνη η περίοδος φαίνεται πως θα είναι αισθητή η απόδοση του lockdown για την μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα και του ιικού φορτίου.

Οι επιστήμονες φαίνονται να είναι αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων και του Lockdown καθώς και με το ζήτημα του ανοίγματος των μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν είναι σίγουρο για την ακριβή ημέρα της ανακοίνωσης της εισήγησης της επιτροπής και αν θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά ή από σε επίπεδο διαγγέλματος από Πρωθυπουργό της χώρας.

Visits: 23

Leave a Reply