Είναι αρκετά της μόδας  τον τελευταίο καιρό η μεταφορά βιντεοπαιχνιδιών σε βιβλία, αλλά πόσες φορές συμβαίνει το αντίθετο; Σίγουρα όχι τόσο συχνά, αλλά συμβαίνει. Η πιο διάσημη μεταφορά, την οποία ήδη γνωρίζετε λογικά, είναι το «The Witcher». Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που βασίζονται σε βιβλία.

The Witcher (Ο Γητευτής)

Το Witcher βασίζεται στην επώνυμη πολωνική σειρά του Andrze j Sapkowski, η οποία ξεκίνησε αρχικά ως μια συλλογή διηγήσεων αλλά συνεχίστηκε ως μια κλασική σειρά φαντασίας. Μέχρι το 2007, όταν βγήκε το παιχνίδι, ο συγγραφέας δεν ήταν τόσο γνωστός και θεωρήθηκε cult , κυρίως στη χώρα του. Οι ιστορίες και τα παιχνίδια περιέχουν τους ίδιους χαρακτήρες, αλλά τα παιχνίδια ακολουθούν τα γεγονότα των βιβλίων (αν και μερικές από τις αναζητήσεις προέρχονται από τα βιβλία). Τώρα που το Netflix το κυκλοφόρησε ως σειρά, έγινε ακόμη πιο δημοφιλές και ο συγγραφέας αισθάνεται ότι χτύπησε σε cazino το τζάκποτ. Εάν έχετε δει τη σειρά, τότε θα πρέπει να διαβάσετε τα βιβλία με την ακόλουθη σειρά: Last Wish, Sword of Destiny, Blood of Elves, The Time of Contempt, Baptism of Fire, The Tower of Swallows, The Lady of the Lake, and finally, The Season of Storms.

The Lord of the Rings (ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών)

Εάν νομίζετε ότι τα 29 παιχνίδια με θέμα το «Lord of the Rings» αναπτύχθηκαν μετά την κυκλοφορία της ταινίας, κάνετε λάθος. Μερικά παιχνίδια ξεκινούν από τη δεκαετία του ’80 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο, The Hobbit του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Τα παιχνίδια ακολουθούν το ταξίδι όλων των γνωστών χαρακτήρων στη Μέση Γη. Μερικοί δημοφιλείς τίτλοι είναι: Shadow of WarThe Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth II, Lego: The Lord of the Rings, and Middle-earth: Shadow of MordorThe Lord of the RingsGollum, το νεότερο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2021.

Metro 2033 Redux

Το παιχνίδι τρόμου, Metro 2033, έχει τις ρίζες του στο μυθιστόρημα του 2005 με το ίδιο όνομα από τον Ρώσο, Ντμίτρι Γκλουχόφσκι. Το βιβλίο ήταν πολύ δημοφιλές στη Ρωσία, αλλά στις  ΗΠΑ έκανε μεγαλύτερη επιτυχία. Όπως και στο παιχνίδι, το βιβλίο διαδραματίζεται στο μετρό της Μόσχας, μετά την αποκάλυψη, η οποία καταστράφηκε από πυρηνικό ολοκαύτωμα. Ο Artyom είναι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου. Αρκετοί άλλοι χαρακτήρες εμφανίζονται και στα δύο. Ο συγγραφέας συνεργάστηκε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθεί ότι το σενάριο του παιχνιδιού ταιριάζει στην ιστορία του βιβλίου. Είπε σε συνέντευξή του, «Κάποιος με ρώτησε αν νιώθω ότι το βιβλίο υποβαθμίζεται με κάποιον τρόπο επειδή γίνεται βιντεοπαιχνίδι. Μεγάλη ανοησία. Το προωθεί, του δίνει ένα τεράστιο επιπρόσθετο κοινό και βασικά απλώς προσελκύει τους εφήβους να διαβάζουν. Λέω, μετατρέψτε το έγκλημα και τιμωρία σε παιχνίδι υπολογιστή!»

Assassin’s Creed

Ο Vladimir Bartol ποτέ δεν θα σκεφτόταν ότι το βιβλίο του Alamut θα εμπνεύσει τον παραγωγό Jade Raymond να κάνει ένα βιντεοπαιχνίδι που θα είχε τεράστια επιτυχία τόσα χρόνια αργότερα. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα περσικό φρούριο περίπου εξήντα μίλια από αυτό που είναι τώρα Τεχεράνη. Όλες οι πληροφορίες από το μυθιστόρημα προσαρμόστηκαν σε αυτό που έγινε η σειρά Assassin’s Creed.

Parasite Eve

Το Parasite Eve είναι το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της Hideaki Sena’s , Parasite Eve, που δημοσιεύθηκε το 1995. Το βιβλίο ήταν μια τεράστια επιτυχία στην Ιαπωνία, που οδήγησε σε manga, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Η Εύα είναι ένας μοναδικός κυτταρικός οργανισμός που ελέγχει τους ανθρώπινους ξενιστές και χρησιμοποιεί τα μιτοχόνδρια για να καταλάβει τον κόσμο. Στο παιχνίδι, η Εύα άρχισε να σκοτώνει ανθρώπινα σώματα και οι παίκτες ενεργούν ως η Aya Brea ,που είναι αστυνομικός στη Νέα Υόρκη για να την σταματήσει.

The Dark Eye

Το Dark Eye σε οδηγεί να εξερευνήσεις τρεις ιστορίες του διάσημου Edgar Allan Poe (The TellTale HeartThe Cask of Amontillado και Berenice) από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: του θύτη και του θύματος. Αυτό το παιχνίδι που ζωντανεύει τους εφιάλτες, φαίνεται να λαμβάνει χώρα στα τέλη του 1800 και οι χαρακτήρες κινούνται με μια διαφορετική τεχνική στάσης- κίνησης. Το 2011 το Dark Eye ονομάστηκε από τους παίκτες περιπέτειας το 85ο καλύτερο παιχνίδι περιπέτειας που κυκλοφόρησε ποτέ!

Μερικά άλλα παιχνίδια που είναι εμπνευσμένα από βιβλία είναι τα εξής: Dante’s InfernoAmerican McGees AliceDiscworldDuneSpec Ops: Τhe LineBloodborneSherlock HolmesCrimes and PunishmentsGame of ThronesA Telltale Games Series, 80 DAYS και αρκετά ακόμα.

 

Πηγή

Visits: 52

Leave a Reply