Στις 23 Μαϊου του 1964, ο Τζιμ Τέμπλετον, ένας φιλήσυχος πυροσβέστης από το Καρλάισλ πήρε την πεντάχρονη κόρη του για μια ημερήσια εκδρομή. Η μικρή μάζεψε λουλούδια, ενώ ο μπαμπάς τραβούσε φωτογραφίες. Κοντά τους ήταν μόνο δύο ηλικιωμένες κυρίες, οι οποίες χάζευαν το τοπίο. Ο πατέρας τράβηξε τρεις φωτογραφίες της κόρης του στην ίδια πόζα. Οταν πήγε να τις εμφανίσει, σε μία από αυτές είχε εμφανιστεί ένας -κατά τα φαινόμενα- διαστημάνθρωπος! Ο κ. Τέμπλετον δεν το άφησε έτσι, αλλά παραπονέθηκε στην εταιρία. Ουδέποτε μπόρεσε κανείς να δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση για το τι είχε συμβεί. Ειδικοί αναλυτές πάντως έκριναν ότι η φωτογραφία δεν είχε υποστεί την παραμικρή παρέμβαση. Στις άλλες δύο ίδιες πόζες της μικρής, δεν υπάρχει κανένας ξένος πίσω της…
Ο μηχανικός φάντασμα
Εδώ βλέπουμε μια ομαδική φωτογραφία της ίλης ιππικού του σερ Βίκτορ Γκοντάρντ, η οποία τραβήχτηκε το 1919 -και δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά το 1975.
Σε αυτήν μπορεί να διακρίνει κανείς μια παράξενη λεπτομέρεια: ένα πρόσωπο, που φαίνεται καθαρά πίσω από τους αξιωματικούς. Οι ίδιοι μάλιστα τον αναγνώρισαν ως τον μηχανικό Φρέντι Τζάκσον, ο οποίος είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα. Τη μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν η κηδεία του…
Το τέρας του Χουκ Αϊλαντ
Τον Δεκέμβριο του 1964 η σύζυγος του Ρόμπερτ Λε Σερέκ εντόπισε τη σκιά ενός ανεξήγητα μεγάλου πλάσματος στη θάλασσα του Χουκ Αϊλαντ στην Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Ο κ. Λε Σερέκ έσπευσε να φωτογραφήσει το πλάσμα κι αυτή είναι μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκε το 1965 κι έκτοτε παραμένει ανεξήγητη, παρά τις προσπάθειες όσων επιχείρησαν να την αποδώσουν σε photoshop. Σύμφωνα με την τότε μαρτυρία του ανθρώπου που την τράβηξε, αρχικά νόμισε πως το πλάσμα ήταν νεκρό γιατί παρέμενε ακίνητο, όμως όταν επιχείρησε να το τραβήξει σε βίντεο, αυτό κινήθηκε και εξαφανίστηκε. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έχει προκαλέσει συζητήσεις, έχει διχάσει τους ειδικούς και παραμένει ανεξήγητο.
Ο ταξιδιώτης του χρόνου
Ο νεαρός άντρας με τα γυαλιά ηλίου που εντοπίστηκε ανάμεσα στο πλήθος που βρισκόταν στα εγκαίνια της γέφυρας του South Forks στον Καναδά το 1941 προκάλεσε τεράστια εντύπωση και ατελείωτες συζητήσεις! Η συνολική εικόνα του, το ντύσιμο, τα γυαλιά, ακόμα και η φωτογραφική μηχανή που κρατάει στα χέρια του δείχνουν εκτός εποχής. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα ταξιδιώτη από το μέλλον που έκανε αμέριμνος τη βόλτα του στο παρελθόν όταν ο φακός τον κατέγραψε.
Εδώ φαίνεται πως υπάρχει εξήγηση κι είναι πολύ πιο πεζή. Οσο κι αν στο στιγμιότυπο, ο νέος φαίνεται «παράταιρος», η εικόνα του δεν ήταν τόσο ξένη στην εποχή. Ανάλογα γυαλιά ηλίου είχαν κυκλοφορήσει από την προηγούμενη δεκαετία, όσο για τα ρούχα του μοιάζουν με αυτά που φόραγαν οι οπαδοί ομάδων της εποχής. Πάραυτα, ο ταξιδιώτης του χρόνου παραμένει μια γοητευτική εκδοχή, που δεν έχει χάσει τη ζωντάνια της.
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο!
Το συγκεκριμένο πλάνο έχει σταθεί η αφορμή για ένα από τα πιο συζητημένα μυστήρια του κινηματογράφου, που ήρθε να ενισχύσει θεωρίες για ταξιδιώτες του χρόνου. Η σκηνή προέρχεται από το υλικό που περιλαμβάνεται στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «The circus» και τις φωτογραφίες από την πρεμιέρα της το 1928. Εκεί για ένα πολύ σύντομο στιγμιότυπο εμφανίζεται μια γυναίκα που κρατά δίπλα στο αυτί της κάτι που σήμερα θα συμπεραίναμε εύκολα ότι είναι κινητό -όμως μιλάμε για το 1928 έτσι;
Η εξήγηση που δίνεται εδώ λέει ότι η γυναίκα μάλλον κρατούσε το ακουστικό της, που εκείνο τον καιρό είχε σχήμα που θα μπορούσε να θυμίσει σημερινό κινητό. Εκτός κι αν ισχύει το ταξίδι στο χρόνο, άποψη την οποία υιοθέτησε και ο παραγωγός Τζορτζ Κλαρκ, ανοίγοντας πεδίο να ενισχυθούν οι σχετικές θεωρίες στο Διαδίκτυο.
Τα βατόμουρα του Αρη
Υπάρχει η υποψία ότι είναι φτιαγμένα από αιματίτη, λόγω χρώματος, το οποίο τους έχει δώσει και το όνομα «Τα βατόμουρα του Αρη». Πρόκειται για σφαιρίδια, τα οποία εντοπίστηκαν στον Αρη, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η NASA το 2012.
Η ύπαρξή τους, αν πράγματι πρόκειται για αιματίτη αποτελεί σημάδι πρότερης παρουσίας νερού στον πλανήτη, από εκεί και πέρα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν και πολλά σχετικά με το τι μπορεί να είναι αυτά τα σφαιρίδια και πώς βρέθηκαν εκεί. Τα σχήματα μπορεί να παραπέμπουν σε βατόμουρα, όμως δεν αποκαλύπτουν την προέλευσή τους.
Πηγή: https://www.athensmagazine.gr/article/weird/409285-oi-pio-paraksenes-fwtografies-toy-kosmoy
Views: 254