Το Paulos Blog σας έχει παρακάτω μια λαχταριστή συνταγή από το cookpad.com που θα σε κάνει να την λατρέψεις!
Υλικά (10 άτομα)
- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής π.χ κοχύλια, φιογκάκια, πέννες κλπ
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
- 10 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες ή 1 κονσέρβα
- σκόνη σκόρδου
- πιπέρι
- Αλάτι
- 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας βάζοντας και τον κύβο στο νερό, και τα αδειάζουμε σε ένα Pyrex προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
- Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Εναλλακτικά αδειάζετε την κονσέρβα μανιταριών αφού πρώτα τα στραγγίξετε.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Εγώ χρησιμοποίησα 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ και λίγες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες.
- Ρίχνουμε και τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- “Σπάμε” το τυρί φέτα σε ένα μπολ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα μακαρόνια ανακατεύοντας.
- Ψήνουμε στο φούρνο τα μακαρόνια στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 8 λεπτά στο γκριλ.
Πηγή: cookpad.com
Views: 25