Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα κρούουν δεκάδες επιστήμονες, οι οποίοι εστιάζουν τα βλέμματα κυρίως στην αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που δεν αφήνουν το πολυπόθητο τείχος ανοσίας να επιτευχθεί. Tην ίδια ώρα, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται τα σχολεία, χώροι όπου επίσης παρατηρείται σημαντική αύξηση των λοιμώξεων. Ήδη τα πρώτα τμήματα για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν κλείσει.
«Να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα»
Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV, o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, είπε πως η πόλη θα έχει τριπλάσια φόρτιση, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλές κοντινές της περιοχές κι αυτό δημιουργεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ. «Σε λίγο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα Πανεπιστήμια στην πόλη, γεγονός που με ανησυχεί», σημείωσε και συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα στα ΑΕΙ, όσον αφορά τον συνωστισμό, τις αίθουσες χωρίς παράθυρα κτλ.
Ο ίδιος επεσήμανε πως θα νοσήσουν περισσότερα παιδιά και ειδικά σε αυτά θα έχουμε για μήνες Long Covid, ενώ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είπε πως κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να ματαιωθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Τα παιδιατρικά νοσοκομεία θα πιεστούν», υπογράμμισε. Σε ό,τι αφορά τους αρνητές του εμβολιασμού και του κορονοϊού, δήλωσε πως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Πηγή: ethnos.gr
Views: 17