Συνταγή: Τα γεμιστά είναι το καλύτερο ελληνικό φαγητό! Νόστιμες πιπεριές και ντομάτες γεμιστές με λουκάνικο και βασιλικό, για να κάνουν την διαφορά. Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς..
Συστατικά
- 8 μέτριες καλοσχηματισμένες ντομάτες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 300 gr λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κ. γλυκού βότανα de Provence
- 1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο + 1 χούφτα από τα φύλλα του
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φλ. ψωμί σε κύβους
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. καρύδια
- 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψε την κορυφή από κάθε ντομάτα και με ένα κουτάλι αφαίρεσε το εσωτερικό τους προσεκτικά.
Βάλε τα εσωτερικό από τις ντομάτες στο μπλέντες με δύο κουταλιές λάδι και το πιπέρι καγιέν και χτύπησέ μέχρι να γίνουν λείο μείγμα και ρίχε το χυμό σε ένα ταψί.
Ζέστανε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε το λουκάνικο ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά de Provence, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρισε για πέντε λεπτά ανακατεύοντας.
Μετάφερε τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με το ψωμί και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά.
Μοίρασε το μείγμα στις άδειες ντομάτες και τοποθέτησέ τα στο ταψί με τη σάλτσα.
Βάλε το βασιλικό, τα καρύδια, την παρμεζάνα και τα φύλλα σέλερι στο μπλέντερ και χτύπησέ τα.
Πασπάλισε το μείγμα πάνω από τις ντομάτες, κλείσε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Πηγή: athensmagazine.gr
Views: 28