Από τότε που ο κορονοϊός  μπήκε στη ζωή μας έχουν αλλάξει πολλά πράγματα… Η εξ αποστάσεως διδασκαλία έκανε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΕΡΤ2 να επαναφέρουν την εκπαιδευτική τηλεόραση πιο φρέσκια και πιο ανανεωμένη. 

Ένα ερώτημα που έχουμε όλοι τις τελευταίες μέρες είναι το αν θα ξανακλείσουν τα σχολεία. Και αν θα γίνει αυτό τι θα κάνουν τα παιδιά στο σπίτι. Θα επιστρέψει η τηλεκπαίδευση; Θα επιστρέψει η εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές δημοτικών σχολείων;

 

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Paulos Blog, είναι ναι! Σύμφωνα όμως με αυτά που ακούγονται, σε περίπτωση lockdown, θα προβληθούν ξανά τα παλιά επεισόδια από τη σεζόν 2020-2021. Όταν αυτά εξαντληθούν, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα βάλει μπρος τις μηχανές και θα γυρίσει ολοκαίνουργια επεισόδια. 

 

Για να γίνουν όλα αυτά όμως θα πρέπει να υπάρξει καραντίνα, κάτι το οποίο απευχόμαστε…

 

Τι είναι η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας;

Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής. Παράλληλα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ /«Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δημοτικού τηλεμαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Visits: 32

Leave a Reply