Ελληνικά

Υλικά για τη ζύμη

  • τρία φλυτζάνια αλεύρι λευκό
  • ένα φλυτζάνι νερό σε θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου
  • ένα φλυτζάνι γιαούρτι
  • ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ένα φακελάκι ξερής μαγιάς

Παρασκευή της ζύμης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το νερό, την μαγιά, το γιαούρτι και την ζάχαρη. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι και αναμειγνύουμε είτε με το χέρι είτε στο μίξερ.

Η γεωργιανή τυρόπιτα Χατζαπούρι που θα λατρέψετε

  • Στο σχετικά υγρό μείγμα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρις ότου έχουμε ένα ομοιογενές ελαστικό μείγμα. Πασπαλίζουμε το μείγμα με αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, που του δίνει περιθώρια να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μία βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να αφρατέψει για μία ώρα τουλάχιστον.

Υλικά για τη γέμιση:

  • δύο φλυτζάνια τριμμένη φέτα
  • μισό φλυτζάνι τριμμένο ανθότυρο
  • μισό φλυτζάνι τριμμένο κασέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Παρασκευή

  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες και ανοίγουμε καθεμία σε έναν λεπτό δίσκο.
  • Τοποθετούμε το μείγμα των τυριών επάνω στον δίσκο της ζύμης και τυλίγουμε. Φέρνουμε όλες τις άκρες μαζί και τις ενώνουμε.
  • Απλώνουμε τη μικρή σφαίρα, να γίνει δίσκος, και ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο για να μη σκάσει στο ψήσιμο.
  • Αλείφουμε με ολίγο βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε 180 βαθμούς.
  • Καθώς τις βγάζουμε από τον φούρνο, και πριν κρυώσουν, αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο.

 

Πηγή: athensmagazine.gr

Views: 39

Αφήστε μια απάντηση