20'
Χρόνος
Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος
Αναμονής
180'
Χρόνος
Ψησίματος
8-10
Μερίδες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το Dulce de leche
- Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.
- Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό. Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη βάση
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
- Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.
- Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τη σαντιγί
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Για το στήσιμο
- Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.
- Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.
Tip
Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.
Πρέπει να ανοίγετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!
Πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/banoffee